Φωτογραφίες – Βίντεο: Δημήτρης Μιχαλάκης

Ένταση επικρατεί για δεύτερη μέρα έξω από την ΑΣΟΕΕ. Η Πατησίων είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο, νεαροί με κουκούλες που εξέρχονται από το πανεπιστήμιο πετούν αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απαντούν με κρότου – λάμψης και χημικά.

Λόγω του περιστατικού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων από τη συμβολή της με την Λ. Αλεξάνδρας έως την Κοδριγκτώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λίγο μετά τις 15:00 τα επεισόδια έληξαν και πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Οι πυροβολισμοί από τον αστυνομικό

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε κάλεσμα συγκέντρωσης στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου μετά τα χτεσινά συμβάντα, όπου αστυνομικός πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα, έξω από την ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

«Δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει», αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες το Αρχηγείο της Αστυνομίας εξηγώντας γιατί διώκονται πειθαρχικά οι αστυνομικοί μετά το επεισόδιο.

Ο αστυνομικός συνελήφθη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος. Η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίζεται αυτεπάγγελτα και αποστέλλεται στον Εισαγγελέα όπως προβλέπει ο νόμος, αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσσεται και στην πειθαρχική, σύμφωνα με τον κανονισμό.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός

Τις δικές του εξηγήσεις για το σοβαρό περιστατικό έξω από την ΑΣΟΕΕ έδωσε ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα.

Όπως ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το Mega, δεν αντιλήφθηκε την εντολή που είχε δοθεί νωρίτερα από το κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μην περάσει κανένα όχημα από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί άτομα, στην Πατησίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, νόμιζε ότι η εντολή αφορούσε μόνο το ρεύμα του δρόμου έξω από την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι το αντίθετο ρεύμα.

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι φοβήθηκε ότι από την επίθεση θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα και για τον λόγο αυτό αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.

Πρόσθεσε ότι προσπάθησε να κάνει ελιγμούς με το περιπολικό, ωστόσο βρίσκονταν αρκετά αυτοκίνητα γύρω τους και ήταν αδύνατον, ενώ ισχυρίστηκε ότι φώναξε προς τα άτομα ότι θα κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου. Όπως συμπλήρωσε, και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιπολικό φοβήθηκαν για τη ζωή τους και γι’ αυτό εγκατέλειψαν το όχημα.

«Πρέπει να βγούμε από το περιπολικό γιατί θα μας σκοτώσουν», φέρεται να είπαν, προτού φύγουν.