Αδιευκρίνιστο παραμένει το κίνητρο του δράστη που πυροβόλησε εναντίον δύο 16χρονων στο Λαγονήσι το βράδυ της Παρασκευής, τραυματίζοντας τον έναν.

Οι Αρχές συνεχίζουν να τις έρευνες τους, προκειμένου να σκιαγραφήσουν πλήρως το προφίλ του δράστη και να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Ο Alpha φέρνει στο φως μία φωτογραφία-ντοκουμέντο από το μαύρο αυτοκίνητο του δράστη, το οποίο και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής. Παρ’όλο που το αυτοκίνητο συγκλίνει με τις μαρτυρίες, οι Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν αν πρόκειται για το ίδιο ή αν το οδηγεί κάποιος άλλος.

«Είμαστε μικρά παιδιά, μη μας σκοτώσετε»

Γονείς των παιδιών μιλώντας για την κατάσταση ανέφεραν ότι παραμένουν σε σοκ. «Άκουσαν ένα μπαμ από πόρτα και ο 16χρονος φίλος του γιου μου ένιωσε ένα κάψιμο στο πόδι. Τα παιδιά τον παρακαλούσαν να τα αφήσει αλλά εκείνος (ο δράστης) συνέχισε να τους φωνάζει. “Είμαστε μικρά παιδιά, μη μας σκοτώσετε” του έλεγαν» περιγράφει ο πατέρας του ενός 16χρονου, μιλώντας στον Alpha.

Το προφίλ του πιστολέρο

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο δράστης που για την ώρα διαφεύγει, είναι από 35-45 ετών, μιλάει ρωσικά, είναι ελαφρώς αξύριστος και σωματώδης, οδηγούσε μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια και οπλοφορούσε.

Μετά την επίθεση έσπευσε να απομακρυνθεί και τα ίχνη του χάθηκαν πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί.

Κάμερες σπιτιών επί της οδού Κολοκοτρώνη έχουν καταγράψει το μαύρο τζιπ, μέσα από το οποίο πετάχτηκε ο δράστης, δευτερόλεπτα μετά την επίθεση να αναπτύσσει ταχύτητα και να χάνεται από την περιοχή.

Το οπτικό υλικό βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας και εξετάζεται. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποσαφηνίσουν το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη, ενώ εξετάζεται και ο κάλυκας των 9 χιλιοστών που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης.

«Ο δράστης μπορεί να ήταν εκεί για να προστατέψει κάποιον»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε στο MEGA και στο «Live News» για την υπόθεση πυροβολισμού των δύο 16χρονων παιδιών στο Λαγονήσι και σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί το κίνητρο του δράστη.

«Πρέπει να δούμε γιατί πυροβόλησαν. Μήπως ήταν εκεί για να προστατέψει κάποιον και μπορεί να είδε τα παιδιά με μάσκες και να νόμιζε πως απειλείται. Αλλά αυτό θα το απαντήσει εκείνος όταν συλληφθεί», είπε αρχικά.

«Η καταγωγή δεν είναι γνωστή ακόμα. Τα παιδιά είπαν πως μιλούσε μία διάλεκτο που παραπέμπει σε Ρώσο, Βούλγαρο. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής θα πάρει καταθέσεις από τα σπίτια που είναι τριγύρω και θα φανεί αν συνδέεται».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, τα παιδιά είχαν πάει για γκράφιτι, και υπάρχει μία πληροφορία για μία τσάντα με σύνεργα που χρησιμοποιούσαν. Όπως είπαν τα παιδιά, η τσάντα χάθηκε.