Ο θρυλικός οδηγός αγώνων και ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία της Formula1, ο Άιρτον Ντα Σίλβα Σένα θα «ζωντανέψει» στις οθόνες μέσω του Netflix. O βραζιλιάνος πιλότος που έχασε τη ζωή την Πρωτομαγιά του 1994 στη Μόντσα μετά από σχεδόν 30 χρόνια μπαίνει στις οθόνες χάρη στα έξι επεισόδια του Netflix που θα ξετυλίξουν τη ζωή του διάσημου πιλότου: Από τα πρώτα του βήματα στις πίστες τη δεκαετία του 80 έως και το τραγικό δυστύχημα σε μια στροφή του γκραν πρι στην Μόντσα. Η μίνι σειρά θα φανερώσει και τις έντονες στιγμές της αγωνιστικής του καριέρας, όπως η κόντρα που είχε με τον Αλέν Προστ, αλλά και τις επικές μάχες που έδωσε στις πίστες με τους υπόλοιπους οδηγούς. Ο Σένα έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα το 1988, ’90 και ’91. Ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον μεγάλο πιλότο θα είναι ο Γκάμπριελ Λεόνε.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ηθοποιού σύμφωνα με τους σκηνοθέτες είναι εξαιρετική. Όπως δήλωσε ο Βιθέντε Αμορίμ ένας από τους σκηνοθέτες: «Ο Γκάμπριελ Λεόνε έχει τη χάρισμα, την ένταση και την ευγένεια του Σένα»

Η ανιψιά του Αϊρτον Σένα, Πάουλα, χαμογελάει περήφανη για τον θείο της σε έκθεση, στην πίστα της Ιμολα

Ο Λεόνε ανέφερε ότι: Είναι μεγάλη τιμή να αντιπροσωπεύω ένα ορόσημο που ενέπνευσε τόσους ανθρώπους σε όλη του τη ζωή»

Μάλιστα η αποκάλυψη του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον Σένα έγινε προχθές με την 63η επέτειο από τη γέννηση του Άιρτον Σένα. Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1960. Τα γυρίσματα του Netflix θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου, με επίκεντρο τη Βραζιλία – γενέτειρα πόλη του πιλότου στην οποία λατρεύτηκε σαν «θεός» – αλλά και σε προσωπικούς χώρους, όπως στα σπίτια του οδηγού τα οποία παραχώρησε η οικογένεια του.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη προσήλωση που είχε ο Σένα, ώς καθολικός, στον Θεό. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει λίγες στροφές πριν τερματίσει στο «δρόμο» προς την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, είδε την μορφή του Θεού, μέσα στην βροχή: « Ένιωσα την παρουσία του, είχα ένα όραμα, είδα τον Θεό. Ήταν ένας σταρ και τον λάτρευαν – πολύ περισσότερο μετά τον θάνατο του – όπως τον Μαραντόνα.