Σφοδρή κριτική ασκεί στην ΕΠΟ και τον πρόεδρό της, Τάκη Μπαλτάκο, το ΜέΡΑ25 με αφορμή τις νέες φανέλες με τις οποίες θα εμφανιστεί η Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024.

«”Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα τ’αόρατου εχθρού…” έλεγε ο Τζίμης Πανούσης, συμπληρώνοντας πως “όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες». Κι έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της ακροδεξιάς, κο Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Από τη μια η κυβέρνηση φέρνει ακραία αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες τροπολογίες δήθεν για να αποκλείσει τη παρουσία των ναζί στη Βουλή, κι από την άλλη κάνει το παν για να τους κανονικοποιήσει στην κοινωνία» καταλήγει.

Να σημειωθεί ότι αντιδράσεις έχουν εκφραστεί και στο Twitter για την επιλογή του σταυρού με τις αγκυλωτές άκρες στη φανέλα της Εθνικής.

Η νέα φανέλα της Εθνικής

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο η Εθνική Ελλάδας σε συνεργασία με τη Nike, παρουσίασε τη νέα πρώτη της εμφάνιση, που θα φορά στα προκριματικά του Euro 2024 που ξεκινούν μέσα στον Μάρτιο.

Με το σύνθημα «Όλη η Ελλάδα μία φανέλα» και «Παίζουμε ως ομάδα», καλεί όλους τους Έλληνες φιλάθλους να στηρίξουν το ομοσπονδιακό συγκρότημα στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γερμανία.