Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 24/3 ζήτησε κι έλαβε ένας από τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στον σταθμό Λάρισας, που είχε φύγει από την εργασία του πριν από τη λήξη της βάρδιάς του.

Υπενθυμίζεται πως τόσο οι δύο σταθμάρχες όσο και ο επιθεωρητής μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς βρίσκονται αντιμέτωποι με κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, αδικήματα.

Ο σταθμάρχης, κατηγορείται ότι έφυγε από τη βάρδιά του πριν λήξει το ωράριό του.

Το κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή θα περάσει και ο δεύτερος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής της Λάρισας.

Τι θα υποστηρίξει ο επιθεωρητής

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο επόπτης της Λάρισας θα ισχυριστεί στην απολογία του πως σε συγκέντρωση προσωπικού που συγκάλεσε στις 25 Ιανουαρίου 2023 με τους 14 νέους σταθμάρχες και τους 13 παλαιούς, προκειμένου να μοιράσει αρμοδιότητες και να διευκρινίσει διαδικαστικά ζητήματα, κανείς από τους συναδέλφους του δεν είπε το παραμικρό για τον σταθμάρχη της Λάρισας, παρότι εκ των υστέρων βγήκαν αρκετοί υποστηρίζοντας ότι είχαν επισημάνει την ανεπάρκειά του.

Μάλιστα, και ο ίδιος ο 59χρονος επιβεβαίωσε πως είναι έτοιμος να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε πόστο του ανατεθεί. Σημειώνεται ότι οι 14 νέοι σταθμάρχες θα αναλάμβαναν βραδινές βάρδιες στον σταθμό εκ περιτροπής.