Εικόνες, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, «χάρισε», ο Ερντογάν, ο οποίος ως απάντηση στη σφοδρή κριτική που δέχεται για την κρατική διαχείριση του σεισμού, καταφεύγει σε άκρατο λαϊκισμό.

Βλέποντας στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του να καταρρέουν, ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Αντιγιαμάν, μία από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό,  μοίρασε μετρητά, σε παιδάκια που είχαν μαζευτεί γύρω του.

Δείτε το βίντεο

Σφοδρές αντιδράσεις

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα duvar, η κίνηση αυτή του Ερντογάν, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να μιλούν για «ντροπιαστικές» στιγμές.

Σημειώνεται ότι κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην σεισμόπληκτη περιοχή, ο Ερντογάν είπε για πρώτη φορά τη λέξη «συγνώμη», για τα τραγικά σφάλματα της κυβέρνησης σχετικά με τον σεισμό.

«Εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντιγιαμάν για πολλές ημέρες. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu κατά την επίσκεψή του στην επαρχία αυτή.

Την ίδια ώρα δεν παρέλειψε να προβεί σε προεκλογικές εξαγγελίες, λέγοντας πω θα κατασκευαστούν περίπου 50.000 σπίτια στην περιοχή και πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι γεωλογικές έρευνες.

«Υπόσχομαι στο έθνος μας ότι θα θεραπεύσω τις πληγές του σεισμού σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος του χρόνου», υποστήριξε.