Ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 2,5 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός” στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κοριτσάκι εντόπισαν νεκρό σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του ιδρύματος, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου του.

Σέρρες: Διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο μαθήτρια Δημοτικού – Επεσε στο σχολείο

Θα επέστρεφε σήμερα στην μητέρα του

Το κοριτσάκι έχει καταγωγή από τη Νιγηρία και διέμενε μόνιμα στο βρεφοκομείο τα τελευταία δύο χρόνια με δικαστική απόφαση. Η μητέρα του έχει προσφύγει κατά της απόφασης ζητώντας την επιστροφή στο σπίτι, χωρίς να έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής το αίτημά της.

Οπως αναφέρει το voria.gr το κοριτσάκι κοιμήθηκε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρό από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κοριτσάκι είχε εξεταστεί από γιατρό νωρίτερα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ο γιατρός του χορήγησε αντιβίωση και συνέστησε επανέλεγχο σε δέκα μέρες. Η μικρή αντιμετώπιζε πρόβλημα στις αμυγδαλές (υπερτροφή) και ο γιατρός που την εξέτασε δεν απέκλεισε την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, στο Ίδρυμα μετέβη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου για να εποπτεύσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να διενεργήσει ΕΔΕ ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος. Επί τόπου έχει σπεύσει και ιατροδικαστής που αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες της τραγωδίας.