Τη Δόμνα Μιχαηλίδου υποδέχτηκε στο «Νight Out» το βράδυ της Πέμπτης (16/2) ο Θεοχάρης Ιωαννίδης. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποκάλυψε την αθέατη πλευρά της γυναίκας πολιτικού και απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στις πιο δύσκολες ερωτήσεις. Παράλληλα, κλήθηκε να σχολιάσει το έργο του υπουργείου της.

«Θεωρώ ότι αυτά τα 3,5 χρόνια έχουμε καταφέρει τρία πράγματα. Το πρώτο είναι ότι καταφέραμε να κρατήσουμε τους ηλικιωμένους ζωντανούς και υγιείς στα γηροκομεία. Ήταν τεράστια η δυσκολία στο να το καταφέρουμε αλλά το καταφέραμε. Το δεύτερο ήταν ότι κάναμε παροχές υπηρεσιών για την αναπηρία και ότι ο κόσμος έμαθε πως η αναπηρία δεν είναι μόνο το αμαξίδιο και το λευκό μπαστούνι. Το τρίτο ήταν η παιδική προστασία και η αποϊδρυματοποίηση. Τα παιδιά να μεγαλώνουν σε οικογένειες και όχι σε ιδρύματα», είπε αρχικά.

Και σημείωσε ότι «έχουμε καταφέρει περίπου το 50% των παιδιών, από όταν ξεκινήσαμε, να είναι στις κατάλληλες για αυτά οικογένειες γιατί σε ένα ίδρυμα δεν ζεις την παιδικότητά σου».

Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται αδικία που της απορρίπτουν ευθύνες για τις δυσλειτουργίες των ιδρυμάτων, απάντησε: «Δεν αισθάνομαι αδικία. Αισθάνομαι μία πικρή δικαίωση γιατί καταφέραμε και βάλαμε σε ανύποπτο χρόνο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να βάλουμε κανόνες στην παιδική προστασία, ένα πλαίσιο. Υπήρξαν αντιδράσεις αλλά υπήρξε και δικαίωση».

«Από τη στιγμή που ξέρεις τι λες, να φοβάσαι μόνο τον ουρανό. Μη φοβάσαι τίποτα άλλο», κατέληξε η υφυπουργός.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα