Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, τόσο για τις αντιδράσεις του κρατικού μηχανισμού, όσο και για τα ολοκαίνουργια κτίρια που ήταν «αντισεισμικά», αλλά κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι», με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες ζωές. Μέχρι τώρα τα θύματα έχουν ξεπεράσει τους 16.000 σε Τουρκία και Συρία,  με διασώστες από όλο τον κόσμο να δίνουν μάχη με τον χρόνο.

Βλέποντας το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ο Ερντογάν ξεκίνησε μία επιχείρηση κατευνασμού των πολιτών επιστρατεύοντας την βοήθεια της συζύγου του, αλλά και… τα 16 ασυνόδευτα νεογέννητα.

Επιστρατεύτηκε το προεδρικό αεροσκάφος

«Το προεδρικό αεροσκάφος επιστρατεύτηκε για τη μεταφορά ιατρικών ομάδων και ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και για τη μεταφορά σοβαρά τραυματιών στην Άγκυρα» μεταδίδει το Anadolu. «Οι τελευταίοι επιβάτες του αεροπλάνου ήταν ασυνόδευτα βρέφη από τις σεισμόπληκτες περιοχές» αναφέρει επίσης το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων.

Και τα 16 ασυνόδευτα βρέφη που μεταφέρθηκαν από τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Άγκυρα, επισκέφθηκε στο νοσοκομείο η Εμινέ. Η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε για την κατάσταση τους και δήλωσε ότι θα παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη της υγείας τους.

«Τα βρέφη ηλικίας έως 1 έτους παρέλαβαν μητέρες από το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών οι οποίες τα συνόδευσαν στο νοσοκομείο. Τα βρέφη είναι καλά στην υγεία τους» αναφέρει το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu.

«Η Εμινέ Ερντογάν η οποία λατρεύει να αγκαλιάζει παιδιά, δάκρυσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της» προσθέτει το Anadolu στο τηλεγράφημά του, ενώ πλήθος βίντεο και φωτογραφίες κάνουν τον γύρο των social media.

Η ανάρτηση της Εμινέ

Μετά την επίσκεψής της στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν τα νεογέννητα παιδάκια, η Εμινέ έκανε ανάρτηση και στα social media. «Η καλή κατάσταση της υγείας των 16 θυμάτων του σεισμού που μεταφέρθηκαν από το Καχρανμανμαράς στην Άγκυρας με το προεδρικό αεροσκάφος κατόπιν οδηγιών του Προέδρου μας, αναπτερώνει λίγο τις ελπίδες μας» αναφέρει η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τα βρέφη είναι στα ασφαλή χέρια της κυβέρνησης. Θα παρακολουθώ προσωπικά την εξέλιξη της πορείας της υγείας τους. Εύχομαι καλά νέα για όλα τα παιδιά που έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση σε όλους» προσθέτει η Εμινέ, στην ανάρτησής στα social media.

Πώς ονόμασαν τα παιδιά για τα οποία δεν υπάρχουν πληροφορίες

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι από τα 16 βρέφη που μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα για τα δύο δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά τους. Στα μωράκια αυτά δόθηκε το όνομα «παιδί από τα συντρίμμια». Επίσης, οι οικογένειες των υπόλοιπων 14 παιδιών δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν μέχρι στιγμής.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που εξέτασε τα βρέφη από τις πληγείσες περιοχές είναι αισιόδοξα, καθώς όπως δήλωσε: «η πρώτη εξέταση δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Πρόκειται για βρέφη από έξι ημερών έως 2 μηνών που εξετάστηκαν».

Δείτε το βίντεο