Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στα συντρίμμια στη Συρία και την Τουρκία. Οι έλληνες διασώστες δίνουν και αυτοί σκληρή μάχη για να σώσουν εγκλωβισμένους. Πριν από λίγο η ΕΜΑΚ κατάφερε να απεγκλωβίσει έναν 50χρονο από τα συντρίμμια. Ωστόσο η 7χρονη κόρη του, η μικρή Φατμά, που είχε δώσει σημεία ζωής νωρίτερα δεν κατάφερε να βγει σώα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ

Οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες να διασωθεί η αδερφή της.

Live όλες οι εξελίξεις – Ώρες αγωνίας στα συντρίμμια – Εγκλωβισμένοι φωνάζουν για βοήθεια – Στη μάχη της διάσωσης η ΕΜΑΚ

Οι ηρωικές προσπάθειες

«Η τύχη ήταν με το μέρος μας. Εντοπίσαμε το κοριτσάκι το οποίο άκουγε στο όνομα του. Δεν μπορεί να κινηθεί αλλά έχει τις αισθήσεις του. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ του πρόσφεραν μια πρώτη βοήθεια. Είναι σε βάθος επτά μέτρων» είχε πει νωρίτερα στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Ευθύμης Λέκκας ο οποίος είναι μαζί με την αποστολή.

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ήταν συγκλονιστικές. Δύο διασώστες από την ελληνική ομάδα που βρίσκεται εκεί είχαν χωθεί κυριολεκτικά στα χαλάσματα προσπαθώντας να ανασύρουν την επτάχρονη Φατμέ που είχε παγιδευτεί κάτω από τόνους μπάζα. Δυστυχώς ήταν αργά.

Η πόλη Χατάι που επιχειρούν οι Έλληνες διασώστες έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον φονικό σεισμό, με τους κατοίκους να ζητούν από τα σωστικά συνεργεία να τους βοηθήσουν τη στιγμή που εγκλωβισμένοι φωνάζουν για βοήθεια μέσα από τα ερείπια.