Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή Θερμά της νήσου Κω.

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, ενώ το πλήρωμα του δεύτερου προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων 20 αλλοδαπών.

Στην ίδια περιοχή και δεύτερος διακινητής

Επίσης, βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη, στην ίδια θαλάσσια περιοχή (Θερμά, Κως), εντοπίστηκε έτερο ταχύπλοο σκάφος να κινείται ύποπτα και με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους, με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη ενός αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των υπολοίπων 17 αλλοδαπών.

Δήλωση του Γιάννη Πλακιωτάκη

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Και προσέθεσε ότι «η σύλληψη τριών διακινητών, αποτελεί μια ακόμα επιτυχία και ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, εκθέτοντας τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο».