Ανακαλείται από την αγορά, με απόφαση του ΕΟΦ παρτίδα γνωστού body lotion.

Πρόκειται για το προϊόν με την ονομασία «Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion», της εταιρίας Παπουτσάνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, «τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος«.

Μετά από αυτό, η ίδια η Παπουτσάνης ενημέρωσε περί απόφασής της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του προϊόντος.

Όλη ανακοίνωση του ΕΟΦ

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή τους βρέθηκε να υπερβαίνει το 0,001%.

Με την σχετική αλληλογραφία η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ενημέρωσε περί απόφασής της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».