Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων κηδεύεται σε λίγες ώρες, ως ιδιώτης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη.

Η σορός του ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη έως τις 11:00 για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής.

Ήδη, από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο για να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν φτάσει με λεωφορεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πολλοί εξ’ αυτών με φιλοβασιλικά αισθήματα συρρέουν για το τελευταίο «αντίο», με κάποιους από αυτούς να κρατούν ελληνικές σημαίες, φωτογραφίες του τέως και σύμβολα μια άλλης εποχής που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ενώ σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις τους.

Λεπτό προς λεπτό η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Τα nea.gr live (video) από τη Μητρόπολη Aθηνών

«Τον γνώρισα στο Λονδίνο. Υπηρετούσα στην Ελληνική πρεσβεία. Έβαλε τα παιδιά μου στο σχολείο δωρεάν, γιατί τα σχολεία στο Λονδίνο είναι πάρα πολύ ακριβά. Είμαι εδώ να τον τιμήσω για αυτή την προσφορά του» λέει στην κάμερα του in ένας ηλικιωμένος.

«Ήρθαμε σήμερα να τιμήσουμε έναν αρχηγό κράτους, ένα κομμάτι της ιστορίας μας, έναν ολυμπιονίκη, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε και γεννήθηκε στην Ελλάδα. Τα συλληπητήρια στην οικογένειά του και λυπάμαι που αυτή τη στιγμή δεν έγινε η όλη διαδικασία όπως έπρεπε να γίνει για έναν άνθρωπο που είναι Έλληνας. Υπήρξε αρχηγός κράτους, αρχηγός στρατού και ολυμπιονίκης και πάνω απ’ όλα Έλληνας» λένε από την πλευρά τους στο in δυο γυναίκες που περιμένουν στην ουρά για να αποχαιρετήσουν κι εκείνες τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γυρίσουμε πίσω στα πατροπαράδοτα. Το αθεϊστικό κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη δεν μας ταιριάζει καθόλου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τα 200 χρόνια που γιορτάσαμε το 2021, τα 170 ήταν επί βασιλείας. Πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους αυτούς που πολέμησαν για να μεγαλώσει το έθνος μας. Αξέχαστη η μνήμη του» λέει ένας ακόμα πολίτης στην κάμερα του in.