Ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ πέραν από πλούσιο θέαμα έφερε και πολλές αντιδράσεις για τη διαιτησία του Σιμόν Μαρτσίνιακ και της ομάδας του.

Ο άνθρωπος που βρισκόταν στο VAR, o Τομάς Κβιατόβσκι, μίλησε στο πολωνικό sport.tv για όσα αντιμετώπισε, ενώ αναφέρθηκε και στην στιγμή που τον δυσκόλεψε περισσότερο.

Οι δηλώσεις του Τομάς Κβιατόβσκι:

«Υπήρχαν έξι γκολ στα οποία υπήρχαν κάποιες στενές καταστάσεις στις κύριες επιθετικές φάσεις. Σφυρίχθηκαν ορθά τρία πέναλτι από τον Σιμόν (σ.σ. Μαρτσίνιακ). Εγώ είχα δύο περιπτώσεις για πιθανή κόκκινη κάρτα και μια σούπερ δύσκολη προσποίηση (σ.σ. θέατρο) του Τουράμ και να θυμάστε ότι μερικές φορές η προσποίηση είναι σε ισορροπία με το πέναλτι».

Για το ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση: «Σίγουρα η προσποίηση του Τουράμ. Ο διαιτητής VAR συχνά βασίζεται στην πρώτη αίσθηση. Σε αυτή την κατάσταση ήταν είτε πέναλτι είτε προσποίηση. Από τη στιγμή που ο Σιμόν έδειξε ότι ήταν θέατρο, του είπα ότι έπρεπε να σταματήσει το ματς για να τσεκάρουμε τη φάση.

Ευτυχώς, μπορούσα να δω από την πρώτη εικόνα ότι ήταν σωστό. Η δεύτερη απλά μου το επιβεβαίωσε. Οπότε σημαίνει ότι η απόφαση που πάρθηκε ήταν η σωστή. Τσεκάραμε τα πάντα αρκετά γρήγορα. Δεν ήταν εύκολη φάση από την πλευρά του VAR».