Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο που τους δίνει ο νόμος είναι οι γονείς του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ και βρήκε τραγικό θάνατο μετά από ημέρες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ3, ενώ ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας ζήτησε να γίνει πραγματογνωμοσύνη στα βίντεο που κατέγραψαν το επεισόδιο και βαλλιστική εξέταση.

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

«Αυτοί που κάθονται στις καρέκλες είναι λάθος»

«Καλές γιορτές να κάνει. Εγώ θα κάνω μαύρες γιορτές όπως ξέρει όλος ο λαός. Δικαιοσύνη δεν έχουμε. Αυτοί που κάθονται στις καρέκλες είναι λάθος. Αφού τον αφήσανε ελεύθερο πάει να πει ότι δεν έχουμε δικαιοσύνη» ανέφερε ο πατέρας του 16χρονου.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του αστυνομικού Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι «η Δικαιοσύνη ούτε φοβάται ούτε εκβιάζεται. Λυπήθηκα που είπαν οι πρόεδροι Ρομά ότι δεν θα γίνουν φασαρίες, αλλά εάν δεν μπει στη φυλακή θα γίνουν και κανείς δεν τους έχει συλλάβει. Οι προϋποθέσεις για την προσωρινή κράτηση ή όχι ενός κατηγορουμένου είναι συγκεκριμένες».

Σημειώνεται πως ο 34χρονος αστυνομικός έχει αφεθεί ελεύθερος με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά τη συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή.