Παραμονή Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, ενώ αναμένεται και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, ο καιρός – σύμφωνα με το meteo.gr – αναμένεται γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

Καιρός: Ερχονται τα «Ηλιούγεννα» – Η εξήγηση του φαινομένου από μετεωρολόγους

Πιθανότητα για τοπικά ασθενείς βροχοπτώσεις μετά τις απογευματινές ώρες, υπάρχει σε τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 13, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 12 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 14, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14-15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 13 βαθμούς, στην Κρήτη από 1 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 5 έως 15, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί παγετός τοπικά στα δυτικά και βόρεια του νόμου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες είναι πιθανό η ορατότητα να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς.

Πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή

Γενικά άιθριος καιρός. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.