Συνεχίζεται η εμπρηστική ρητορική στην Άγκυρα κατά της Αθήνας, καθώς μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που εκτόξευσε πρωτοφανείς απειλές κατά της Ελλάδας, την σκυτάλη πήραν τουρκικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, στα τουρκικά ΜΜΕ φαίνεται πως επικρατεί υστερία και εκνευρισμός για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, ενώ τούρκοι αναλυτές φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή… χτίζει συμμαχίες και ταυτόχρονα προχωρά σε συμφωνίες για εξοπλιστικά προγράμματα.

«Τους εκνευρίζει ότι φτάνουν τώρα νέα σύγχρονα όπλα γαλλικά, αμερικανικά στα νησιά και ότι ενισχύονται περισσότερο τα νησιά, και ότι η Ελλάδα παραλαμβάνει F-16 Viper και Rafale που η Τουρκία δεν έχει» σημείωσε ο Μανώλης Κωστίδης σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Νέες πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας

«O Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του Μητσοτάκη κάνει κάτι που η Ελλάδα δεν είχε κάνει από την ίδρυσή της. Ανέπτυξε σχέσεις με τις χώρες που η Τουρκία είχε προβλήματα. Όπως με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και με το Ισραήλ και υπέγραψαν μαζί ειδικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας. Παρόλο που με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ πήγε και έκανε αμυντικές συμφωνίες με τις χώρες αυτές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Χασάν Οζτούρκ.

Πρόσθεσε δε, ότι «τώρα στρατιωτικοποιούν τα νησιά του Αιγαίου κι εμείς λέμε το εξής… Βασιζόμενοι στις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία αυτών των νησιών».

Πολεμικές ιαχές Ερντογάν

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος τα έβαλα για μία ακόμη φορά με την Ελλάδα προχωρώντας σε νέες απειλές .

Ο Ερντογάν δεν τα έβαλε μόνο με την Ελλάδα αλλά και με τις ΗΠΑ, καθώς υπογράμμισε ότι «αν προσπαθήσετε να αγοράσετε από την Αμερική για να οπλίσετε τα νησιά, η  Τουρκία δεν θα είναι θεατής».

Μάλιστα επανέφερε το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου, απειλώντας ότι «ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, αν δεν μείνετε ήρεμοι» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πυρά» κατά του σουλτάνου για τις εμπρηστικές δηλώσεις

Αξίζει να σημειωθεί οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν, προκάλεσαν την αντίδραση του οικονομολόγου Ρεμζί Οζντεμίρ.

Όπως είπε οι ξένες επενδύσεις δεν έρχονται σε μια χώρα που μιλάει έτσι ενώ πρόσθεσε ότι γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος κάνει μια λαϊκιστική ρητορική και απειλές για να εδραιώσει τους υποστηρικτές του.

«Τις επόμενες μέρες θα δούμε ότι θα αυξηθεί η φυγή των ξένων επενδυτών, γιατί η Τουρκία δυστυχώς χρησιμοποιεί κάποια πράγματα στην εσωτερική πολιτική. Για παράδειγμα, πιστεύετε ότι η Τουρκία θα πάει κάποτε σε πόλεμο με την Ελλάδα; Όχι, δεν θα γίνει ποτέ. Δύο μέλη του ΝΑΤΟ δεν μπορούν ποτέ να πάνε σε πόλεμο. Ούτε ο κόσμος θα το επιτρέψει έναν τέτοιο πόλεμο» ανέφερε.

«Κοιταξτε τι είπε τελευταία ο πρόεδρος , είπε ότι εν ανάγκη θα χτυπήσουμε λέει την Ελλάδα. Για όνομα του Θεού» τόνισε σε άλλο σημείο.

Πρόσθεσε δε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι αυτή δεν είναι διπλωματική γλώσσα.

«Οι ξένες επενδύσεις δεν έρχονται σε μια χώρα που μιλάει έτσι, δεν θα έρθουν ποτέ. Οι άνθρωποι δεν θα ερθουν εδώ για να στήσουν εργοστάσια, να αγοράσουν γραμμάτια δημοσίου ή να αγοράσουν μετοχές.

Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος κάνει μια λαϊκιστική ρητορική και απειλές για να εδραιώσει τους υποστηρικτές του. Γνωρίζουμε επίσης ότι δεν είναι ρεαλιστικό. Αυτό προκαλεί φόβο στους επενδυτές. Γιατί να έρθουν οι επενδυτές σε μια τέτοια χώρα; Οι ξένοι επενδυτές δεν έρχονται σε μια συνεχώς απειλητική και τεταμένη χώρα».