Το Qatar Gate και η εμπλοκή της Εύας Καϊλή είναι το πρώτο θέμα της επικαιρότητας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τα όσα συμβαίνουν και προχώρησε σε μία… περίεργη παραδοχή.

Στη συνέντευξή του στο Open ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι όλο αυτό το θέμα τον έχει κάνει να αισθάνεται σαν τους «Μένουμε Ευρώπη» που λένε «τι καλά που θα ήμασταν και εμείς εδώ στην Ελλάδα αν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι θεσμοί και διωκτικές Αρχές και η δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα στο κέντρο της Ευρώπης, το Βέλγιο».

Λειτουργούν οι θεσμοί

«Βλέπουμε πως εκεί ακόμα και αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κυρία Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν. Και φαντάζομαι ότι στον Βέλγιο δεν θα μπορούσε να συμβαίνει ποτέ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα να έχουμε αδιευκρίνιστα ποσά τα οποία οι εισαγγελείς βρίσκουν σε υπουργούς ύψους 1 εκατ. ευρώ και να βάζουν την υπόθεση στο αρχείο.

Διαβάστε επίσης: «Καρφί» Τσίπρα σε Ανδρουλάκη για Καϊλή: Τον Δούρειο Ιππο τον αποκαλύπτεις προτού αλωθεί η Τροία

Να έχουμε στην υπόθεση Novartis, είναι ένα σκάνδαλο παγκόσμιο, το οποίο σε όλες τις χώρες που ξέσπασε είχε γιατρούς και πολιτικούς και εδώ στην Ελλάδα να μην υπάρχει ούτε ένας πολιτικός, ούτε ένας μεγαλογιατρός και να είναι στο σκαμνί η εισαγγελέας που ανέδειξε το σκάνδαλο», ανέφερε ακόμα.

Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα