Στο θέμα των υποκλοπών αλλά και των εξελίξεων με το Qatar Gate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση από τον Αύγουστο έχει αναλάβει πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για το θέμα ενώ πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη προχωρά στη διερεύνηση για να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Τόνισε δε, ότι η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ, αποσκοπεί στο να θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι τουλάχιστον ειρωνικό να φαίνεται ότι κόπτεται για τη διαφάνεια.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πυραυλική επίθεση εναντίον της Αθήνας σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2023, είπε ότι είναι ο πρώτος που συζητείται εκτός του μνημονιακού περιβάλλοντος και όπως είπε, χαρακτηρίζεται όπως είπε από κοινωνική ευαισθησία, προβλέπει πιστώσεις για την επιδότηση λογαριασμών ρεύματος, αύξηση του κατώτατου μισθού, επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα.

Πυρά κατά Ανδρουλάκη

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην υπόθεση με το σκάνδαλο του Qatar Gate που εμπλέκεται η Εύα Καϊλή και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη τόνισε ότι  «είναι αδιανόητο να υποστηρίζει κανείς ότι η κ. Καϊλή δεν βαρύνει με την όποια δράση τον πολιτικό της χώρο αλλά τη ΝΔ. Η υπόθεσή της είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, υπήρξε επί πολλά χρόνια πολιτικά συνδεδεμένη με τον Ανδρουλάκη. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

Τι είχε πει ο Ανδρουλάκης

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία «ετοίμαζαν την Εύα Καϊλη για μεταγραφή αεροδρομίου και τώρα κάνουν ότι δεν την ξέρουν».

Είχε κάνει  λόγο για προσπάθειες σύνδεσης της παράνομης παρακολούθησής του με την υπόθεση διαφθοράς στην καρδιά της Ευρώπης που εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.  «Έχουν το θράσος μάλιστα να προσπαθούν να συνδέσουν την παράνομη παρακολούθησή μου, που ολοκληρώθηκε ένα χρόνο πριν για κάποιους απροσδιόριστους λόγους εθνικής ασφάλειας, με μια ποινική υπόθεση που ξεκίνησε να διερευνάται πολύ αργότερα και χωρίς να ξέρουμε αν χρησιμοποιήθηκαν τέτοιου είδους μέσα».

Όσον αφορά στα αντανακλαστικά του κόμματός του, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση της Εύας Καϊλή, ο κ, Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε αστραπιαία, διαγράφοντας την ευρωβουλευτή. «Εμείς όταν το ζήτημα προέκυψε, απαντήσαμε αυτόματα και καθαρά», υπογράμμισε.