Το ξέσπασμα του πατήρ Νικόλαου του Ιερού Ναού του Εσταυρωμένου, στα Σεπόλια, προκάλεσαν οι φήμες για τη δήθεν αυτοκτονία του, εξαιτίας της υπόθεσης με τους βιασμούς της 12χρονης.

Ο ιερέας του Ιερού Ναού Εσταυρωμένου, όπου ο 53χρονος κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος είχε προσπαθήσει να αναπτύξει σχέσεις χτίζοντας ένα προφίλ ανθρώπου υπεράνω πάσης υποψίας, σε νέο ξέσπασμά του είπε πως «βιαζόμαστε κι εμείς με όλα αυτά που λέγονται».

«Έχω ήδη κινηθεί νομικά»

Ο ιερέας ενημέρωσε, πως ήδη έχει κινηθεί νομικά για όσα ψευδώς αναφέρθηκαν για το άτομό του, ενώ εξήγησε και τις σχέσεις που είχε με τον Ηλία Μίχο.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, δεν τον γνώριζε και είχε ελάχιστες συναντήσεις μαζί του, ενώ ανέφερε ότι σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή άλλου ιερέα, όπως φημολογείται, ο ίδιος ανέφερε πως πρέπει να πάει «στο πυρ το εξώτερον» ενώ ζήτησε την άμεση καταδίκη του, όπως πρέπει να συμβεί με τον Ηλία Μίχο τον οποίο χαρακτήρισε ως εγκληματία. «Ο Θεός να φυλάει, είμαι πατέρας δύο παιδιών και έχω τρία εγγόνια», είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Σεπόλια: Ερχονται νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης

«Από χθες αναφερόταν πως είχα τάσεις αυτοκτονίας. Μετά ακούστηκε πως πήγα σε νοσοκομείο γιατί λιποθύμησα. Εσφαλμένα όλα αυτά, κακώς γίνονται. Βεβαίως καταδικάζουμε αυτή την ελεεινή ενέργεια που έγινε εκ μέρους του συγκεκριμένου. Δεν θα πω ούτε το όνομά του γιατί ανατριχιάζω. Να θυμάστε ότι κι εμείς έχουμε οικογένειες. Θα ήθελα να παρακαλέσω τα ΜΜΕ να μας αφήσουν ήσυχους και εμάς και τις οικογένειές μας. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται», είπε αρχικά.

Για τις φωτογραφίες με τον Μίχο

Σε ερώτηση για τις φωτογραφίες με τον Ηλία Μίχο, απάντησε: «Καλό μου παιδί, δεν είχα μόνο εγώ φωτογραφίες. Ο κύριος αυτός είχε φωτογραφηθεί με όλο τον Κολωνό. Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Ούτε την οικογένειά του. Με τη γυναίκα του είχα κάποιες σχέσεις γιατί ήταν αντιπρόεδρος στο δημοτικό διαμέρισμα εδώ της περιοχής μας. Αυτές οι σχέσεις ήταν άκρως τυπικές, στα πλαίσια των ενοριακών μας υποχρεώσεων».

Όσο για το αν η γειτονιά γνώριζε είπε: «Δεν είχαμε πάρει είδηση το κύκλωμα του Μίχου, αλλιώς θα το είχαμε καταγγείλει οι ίδιοι».

Τέλος είπε: «Είμαι βέβαιος ότι η περιοχή παρακολουθείται εδώ και καιρό, για αυτό και λέω αφήστε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της γιατί θα γνωρίζει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι».