«Δεν έχει καμία απολύτως σχέση» η προφυλακισμένη 37χρονη μητέρα με την κατηγορία για μαστροπεία της ανήλικης κόρης της, δήλωσε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος της μητέρας, του 12χρονου κοριτσιού που πέρασε στιγμής φρίκης στα χέρια των βιαστών της, παραδέχεται ότι υπάρχει παραμέληση αλλά αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για μαστροπεία.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όσον αφορά και στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας στα Σεπόλια.

Τι είπε ο Απόστολος Λύτρας

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας Απόστολος Λύτρας είπε: «Με βάση την δικογραφία μπορεί να καταλάβει κάποιος εύκολα ότι σαν μητέρα μπορεί να έκανε λάθη και να μην μπορούσε να έχει την εποπτεία της ανήλικης, αυτό μπορώ να το δεχτώ, αλλά την μαστροπεία για την οποία κατηγορείται, την αρνείται και δεν υπάρχουν και στοιχεία».

Μάλιστα, απαντώντας στο πώς είναι δυνατόν να κατάλαβε η θεία του παιδιού ότι κάτι συνέβαινε και να μην είχε καταλάβει τίποτα η μητέρα του, ο κ. Λύτρας είπε «αυτό ακούγεται και είναι λογικό, ούτε και με αυτό θα διαφωνήσω» και πρόσθεσε ότι «η θεία βρήκε κάποια στιγμή το τηλέφωνο του παιδιού και το πήρε και ήταν ανοιχτό και έτσι είδε το μήνυμα και ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία, από την άλλη η μητέρα δεν το είχε κάνει ποτέ».

Ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας παραδέχεται την «παραμέληση» ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για μαστροπεία

Ωστόσο αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η θεία του παιδιού συμπαραστάθηκε στην κατηγορούμενη μητέρα όπως και η 19χρονη κόρη της και ο 18χρονος γιος της μίλησαν υπέρ της 37χρονης και σημείωσε «δηλαδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι πέφτουν τόσο έξω για την μητέρα; Ότι υπάρχει παραμέληση, δεν θα πω όχι».

«Κάποιοι προσπαθούν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα»

Στην επισήμανση ότι εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκιση της μητέρας, ο κ. Λύτρας σχολίασε «δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπεις μια τέτοια διάταξη και στο δικαστήριο να βλέπεις άλλο αποτέλεσμα», προσθέτοντας «εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αντί να ασχοληθούμε με τους βιαστές γιατί εδώ μιλάμε για βιαστές».

«Μου κάνει λίγο ότι κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα γιατί ενδεχομένως υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θα είναι άνθρωποι που θα κινδυνεύσουν διάφορες καταστάσεις ή διάφορα πράγματα» ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πρόσωπα που κάποιοι θέλουν να τα προστατεύσουν είπε «δεν ξέρω αλλά περνάει πολύ έντονα από το μυαλό μου».

«Εγώ βλέπω ότι ξαφνικά έχει μετατοπιστεί η κοινή γνώμη για ένα αδίκημα που είναι η μαστροπεία από την μητέρα, που το αρνείται επαναλαμβάνω και έχουμε αφήσει εκτός τα άτομα που ψάχνουμε να δούμε όλοι μας ποια είναι» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πρόσωπα που κάποιοι θέλουν να τα προστατεύσουν είπε «δεν ξέρω αλλά περνάει πολύ έντονα από το μυαλό μου», είπε ο Απόστολος Λύτρας

Ο κ. Λύτρας ρωτήθηκε εάν έχει δει ότι υπάρχουν άτομα που θα μπορούσαν κάποιοι να προσπαθήσουν να προστατέψουν και η απάντησή του ήταν «δεν έχω δει αν είναι ο α’ ή ο β’, ο οποίος να πάει το μυαλό μου, ότι χρήζει μιας ιδιαίτερης (προστασίας), δεν το λέω για αυτό τον λόγο» ωστόσο συμπλήρωσε «ανοίγουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν μιλάω για την συγκεκριμένη, μπορεί για ένα θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη, μέσω δημοσιογράφων που η κάθε κυβέρνηση έχει, να ελέγχει και τα θέματα της επικαιρότητας, δεν είναι η πρώτη φορά ούτε το ακούτε πρώτη φορά από εμένα».

Απαντώντας στο ποια μπορεί να είναι η σκοπιμότητα, ο κ. Λύτρας υποστήριξε «και να αλλάξει η ατζέντα και ενδεχομένως, αντιλαμβάνεστε αν υπάρχει κάποιος μέσα σε αυτή τη λίστα που είναι μέλος ενός κόμματος τι πρόκειται να συμβεί; Δεν το καταλαβαίνετε;» Ερωτηθείς αν υπάρχει όντως, μέλος κόμματος στην λίστα, ο κ. Λύτρας δήλωσε ότι δεν το ξέρει.

«Θα υπάρξουν ακόμη πολλές συλλήψεις»

Όσο αφορά στην διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί κακοποίηση και άλλα από τα ανήλικα παιδιά της 37χρονης, ο κ. Λύτρας είπε πως τα μικρότερα παιδιά ήδη βρίσκονται στο Χαμόγελο του Παιδιού «και νομίζω ότι όλα αυτά έχουν ήδη γίνει με τα παιδιά, γιατί πριν βρίσκονταν στο Νοσοκομείο Παίδων ακριβώς για αυτόν τον λόγο και δεν υπάρχει κάποιο θέμα».

«100% θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις» σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, μάλιστα μίλησε για «πολλές».

«Μιλάμε για φρίκη»

«Έχω διαβάσει και διαβάσει δικογραφίες, έχω δει υποθέσεις και υποθέσεις, εδώ πραγματικά μιλάμε για φρίκη. Έχω ασχοληθεί με τα πιο σκληρά εγκλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, εδώ μιλάμε για φρίκη, αν κάποιος διεισδύσει στην δικογραφία και δει το υλικό που υπάρχει, φωτογραφίες, βίντεο που έχουν αποσταλεί, συζητήσεις με ανθρώπους. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, πράγματι δεν μπορεί εύκολα να γίνει ποινική δίωξη σε κάποιον ο οποίος έχει μια συζήτηση με το 12χρονο παιδί. Εγώ που βλέπω τις συζητήσεις, που πράγματι δεν μπορείς να ασκήσεις ποινική δίωξη σε αυτόν γιατί δεν έχει κάνει κάποιο έγκλημα- αλλά οι συζητήσεις αυτές πραγματικά είναι δεδομένο ότι αύριο μεθαύριο θα οδηγήσουν σε άλλο έγκλημα» ανέφερε ο δικηγόρος της 37χρονης.

«Εξετάζεται αν υπήρξε κακοποίηση και των άλλων παιδιών»

Η διαδικασία της ταυτοποίησης, για την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, που έχει υποστεί σεξουαλική βία και εκμετάλλευση, συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όσον αφορά και στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας από τον Κολωνό.

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και αν υπήρξε κακοποίηση και άλλων παιδιών από τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, αλλά προφανώς πρέπει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα ανήλικα και ενήλικα παιδιά της οικογένειας για να δούμε που θα μας οδηγήσει αυτή η υπόθεση» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σημείωσε ότι η διαδικασία της ταυτοποίησης συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και κάθε φορά που προκύπτουν νέα στοιχεία ενημερώνεται ο ανακριτής. «Στη συνέχεια μας καθοδηγεί για το πώς πρέπει να πράξουμε. Η έρευνα της αστυνομίας δεν σταματά. Βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη» δήλωσε η κ. Δημογλίδου.

«Αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στον ανακριτή. Έχει τελειώσει η προανάκριση από την πλευρά της αστυνομίας. Σε συνεργασία με τον ανακριτή εκδίδονται κάποια εντάλματα σύλληψης. Η αστυνομία τα εκτελεί. Οδηγούνται αυτοί οι άνθρωποι στη δικαιοσύνη, η οποία θα αποφασίσει στο τέλος για όλους τους δράστες. Φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας έχουμε και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι προσέρχονται αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων και δηλώνουν ότι έχουν συνομιλήσει με το συγκεκριμένο παιδί μέσω της γνωστής αυτής διαδικτυακής εφαρμογής» τόνισε.

Όπως εξήγησε «ενημερώνεται και πάλι ο ανακριτής εφόσον χειρίζεται εκείνη τη στιγμή την υπόθεση και ανάλογα πράττουμε για τον καθένα ξεχωριστά. Προς το παρόν, για κάποιον από αυτούς δεν έχει προκύψει κάτι. Δεν έχει προκύψει κάποιο ένταλμα σύλληψης για κάποιον από αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν αυτοβούλως».