Στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την υπόθεση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στις ελληνικές όχθες του Έβρου, απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης: Απάνθρωπο: Τούρκοι εγκατέλειψαν γυμνούς μετανάστες στις όχθες του Έβρου – Διασώθηκαν 92 άτομα

«Είναι μεγάλο θράσος οι Τούρκοι αξιωματούχοι να κατηγορούν την Ελλάδα για τη βάρβαρη, μεσαιωνική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς σε 92 μετανάστες στον Έβρο. Τα γεγονότα έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί της Frontex και είναι αδιαμφισβήτητα» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε επίσης: Θεοδωρικάκος: Καταγγελία κατά της Τουρκίας στην αρμόδια Επίτροπο και τους «27» για τους 92 γυμνούς μετανάστες

Πρόσθεσε, δε, ότι «η Τουρκία οφείλει στοιχειωδώς να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να προκαλεί και μάλιστα με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο».

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Έβρου από την ελληνική πλευρά έχουν καταγγείλει βαρύτατους ξυλοδαρμούς, πολλοί από αυτούς ήταν τραυματισμένοι, ήταν όλοι γυμνοί. Πρόκειται για μια εικόνα φρίκης, την οποία κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί, για αυτόν τον λόγο καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τουρκική συμπεριφορά».

«Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο. Πρόκειται για μια βάρβαρη και απάνθρωπη ενέργεια η οποία παραπέμπει ευθέως στον Μεσαίωνα» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και πρόσθεσε:

«Έχω ήδη ενημερώσει την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο, την κ. Γιόχανσον, και με γραπτή επιστολή το ίδιο θα κάνω στους 27 συναδέλφους υπουργούς Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης που έχουν την ευθύνη των συνόρων. Οφείλουν όλοι να γνωρίζουν για το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο άλλωστε έχει καταγραφεί επισήμως από τους αξιωματικούς της Frontex, οι οποίοι έχουν πάρει καταθέσεις από τους ανθρώπους αυτούς, όπως το ίδιο και η Ελληνική Αστυνομία».