Στη βοήθεια της φρουράς της Βουλής κατέφυγε η Σοφία Σακοράφα για να επιβάλει την τάξη στην αίθουσα του κοινοβουλίου και να απομακρύνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.

Τρύπα να κρυφτεί

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο Παύλος Πολάκης διαφώνησε με τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια και άρχισε να φωνάζει, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Σοφίας Σακοράφα που προήδρευε της συνεδρίασης.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Πολάκη για τα εμβόλια

«Ο κ. Μαραβέγιας, αντί να βρει μια τρύπα να κρυφτεί είχε το θράσος να με αποκαλέσει άσχετο και αδαή», είπε αρχικά ο κ. Πολάκης ζητώντας το λόγο επί προσωπικού για να προσθέσει: «Είναι φωτογραφική η προκήρυξη ή δεν είναι; Δεν είπα παράνομο γενικώς, φωτογραφικό είπα ότι είναι».

Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως η συμπερίληψη κάποιου στον οριστικό πίνακα δεν είναι το τελευταίο βήμα της έγκρισης, αλλά απαιτείται και έκδοση ΦΕΚ.

Παραλήρημα

Ο Παύλος Πολάκης με φωνές παρενέβη και διέκοπτε τον Άδωνι Γεωργιάδη προκαλώντας την αντίδρασή του. «Δεν μπορώ με το παραλήρημα αυτό στη Βουλή. Είναι ένα θέμα που ο κ. Πολάκης δεν γνωρίζει. Σήμερα που μιλάμε δεν έχει πάρει έγκριση ακόμα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

– Πολάκης: «Μας δουλεύει…»

Η προεδρεύουσα Σοφία Σακοράφα, εγκάλεσε τον Παύλο Πολάκη και ζήτησε την παρέμβαση της φρουράς.

-Σακοράφα: «Κύριε συνάδελφε δεν είναι καφενείο η αίθουσα, έχετε κάνει καφενείο τη Βουλή, ορίστε μας».

– Πολάκης: «Ε μα δουλευόμαστε τώρα».

Το δάχτυλο

– Σακοράφα: «Κύριε Πολάκη, παρακαλώ πολύ. Μπορείτε να βγάλετε έξω τον κ. συνάδελφο; Από την αίθουσα;».

– Πολάκης: «Όχι δεν μπορούνε».

– Σακοράφα: «Μπορούνε. Η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη για βουλευτή. Είστε υποχρεωμένος να τον ακούσετε όπως ακούνε και εσάς όλοι με τον τρόπο που μιλάτε».

– Πολάκης: «Μη κουνάτε το δάχτυλο».

– Σακοράφα: «Δεν κουνάω κανένα δάχτυλο. Πού νομίζετε ότι είστε; Στο κοινοβούλιο είστε όχι στο καφενείο του χωριού σας. Σας παρακαλώ πολύ».