«Εσάς δεν έπρεπε να σας λένε υπουργό Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριε Πλεύρη. Έπρεπε να σας λένε βαρκάρη του Αχέροντα. Το έχετε πάρει χαμπάρι; Βαρκάρη του Αχέροντα, και εσάς και την κυρία Γκάγκα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ένας χρόνος θητείας 19.000 νεκροί

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προηγουμένως επικαλεστεί στοιχεία για την θνητότητα επί της θητείας του Θανάση Πλεύρη: «1η Σεπτεμβρίου του 2021, αναλαμβάνετε υπουργός Υγείας. Εκείνη τη μέρα είχαμε 590.832 νοσήσαντες, είχαμε 13.743 νεκρούς. Η κατανομή των νεκρών ήταν τρεις νεκροί στην ηλικία 0-17 ετών, 97 νεκροί στις ηλικίες 18-39 ετών, 2.153 νεκροί στις ηλικίες 40 έως 64, και 11.490 νεκροί στις ηλικίες 65 ετών και άνω.

»Στις 10 Ιουλίου 2022, είχαμε 3.843.142 νοσήσαντες, με αύξηση των εμβολιασθέντων. Είχαμε 30.476 νεκρούς, δηλαδή, είχαν προστεθεί 17.500 νεκροί στη χώρα μας, από την αρχή της πανδημίας, επί της θητείας σας κύριε Πλεύρη. Η κατανομή ήταν στους 0-17 ετών, επτά νεκροί. Στους 18-39 ετών, οι νεκροί ήταν 219. Στους 40-64 ετών, οι νεκροί ήταν 4.610. Στους 65 και άνω, οι νεκροί ήταν 25.640. Σήμερα, οι νεκροί είναι 33.111 οι νεκροί, έχουν δηλαδή προστεθεί άλλοι 3.000 από τότε. Σε ένα χρόνο, επί θητείας σας και της κ. Γκάγκα, έχουμε προσθέσει 19.500 νεκρούς. Έχετε πετύχει εεε;».

Την ουρά στα σκέλια

Ο Παύλος Πολάκης που αποκάλεσε επίσης τον υπουργό Υγείας, «minister death», ανέφερε ότι «η μελέτη Λύτρα-την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια Τσιόδρα που υπέγραψε την μισή μελέτη, την άλλη μισή δεν την υπέγραψε, μην τον μαλώσει ο Μητσοτάκης-ξεβράκωσε την κυβέρνηση».

«Πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση που ακολούθησε αυτή την εγκληματική πολιτική», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αντί να απολογηθείτε, αντί να βάλετε την ουρά στα σκέλια, αντί να κρυφτείτε, μιλάτε για μένα. Όμως εγώ σας έλεγα γιατί ποντάρετε, βρε άσχετοι, όλα τα όπλα μόνο στο εμβόλιο; Αυτό έχει ενδείξεις, βοηθάει αλλά όταν ο άλλος αρρωσταίνει, θέλει θεραπείες, θέλει ΜΕΘ, θέλει προσωπικό’. Αυτό δεν κάνατε. Είναι εγκληματική η διαχείριση και η μελέτη Λύτρα και όσα θα βγουν μέχρι το τέλος, θα είναι ο δρόμος που θα οδηγηθείτε, κύριε Πλεύρη, για ποινικές ευθύνες στο Ειδικό Δικαστήριο».

Να απομονωθεί ο Πολάκης

Στην ανάγκη «να απομονωθούν από όλους, όσες φωνές χαρακτηρίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού μαζική υστερία», αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.

«Ευχόμουν να μη χρειαστεί να ξαναγίνει αυτή η συζήτηση σε αυτή την αίθουσα. Αναφέρομαι στην προφανή αξία του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού, η οποία έχει αποδειχθεί, τόσο με τη μείωση της βαριάς νόσησης όσο και με την αποφυγή, σε ποσοστό 80%, των επιπτώσεων του long covid», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Υπάρχουν πλέον χιλιάδες επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν την εξαιρετικά θετική επίδραση των εμβολίων στην αποφυγή των πλέον αρνητικών συνεπειών του κοροναϊού. Και όμως, φαίνεται ότι ορισμένοι -ευτυχώς λίγοι βουλευτές- επιμένουν να υπονομεύουν την εμβολιαστική προσπάθεια», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και επισήμανε:

Μαζική υστερία

«Άνοιξε προχθές η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Χθες, όμως, -αναγκάζομαι να αναφερθώ ονομαστικά, ο κ. Πολάκης -υπενθυμίζω ότι ατυχώς διετέλεσε και αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- βγήκε και ισχυρίστηκε δημόσια ότι δεν είχε απολύτως κανένα νόημα η μέχρι τώρα μαζική επιστημονική υστερία να εμβολιαστούν όλοι. Δηλαδή, ο κ. Πολάκης φρόντισε να ξαναχτυπήσει στο Twitter ακριβώς την ώρα που ξεκινούσε η νέα εμβολιαστική περίοδος για τον κοροναϊό και είναι το ίδιο στέλεχος -κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ- που ισχυριζόταν μέχρι πρόσφατα ότι συγκεκριμένα μονοκλωνικά αντισώματα θα μας σώσουν από την πανδημία, μέχρι που βγήκε ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και σύστησε την αποφυγή της χρήσης τους».

Με αφορμή την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος προσωπικού γιατρού, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε πως όλες οι πλευρές πρέπει να δουν σοβαρά τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα, γιατί «θεσμοί, όπως αυτός του προσωπικού γιατρού, στον οποίο θα έχει δωρεάν πρόσβαση ο κάθε πολίτης, μπορούν να προσφέρουν ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αρκεί να στηριχθούν ουσιαστικά και με ειλικρίνεια απ’ όλους».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ