Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση πως άντρας στραγγάλισε μέχρι θανάτου έναν πλανόδιο πωλητή στην πόλη Τσιβιτανόβα Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

Έντονη αίσθηση προκάλεσε όμως και το γεγονός πως οι περαστικοί που είδαν το συμβάν δεν έσπευσαν να το σταματήσουν αλλά συνέχισαν να  βιντεοσκοπούν.

Το θύμα είναι ο Νιγηριανός  Αλίκα Ογκορκούκβου, 39 ετών και δράστης ο Ιταλός, Φιλίπο Φερλάτσο 32 ετών.

Ερωτώμενος ο Φερλάτσο για την αιτία της πράξης του, ισχυρίστηκε αρχικά πως ο 39χρονος παρενόχλησε την αρραβωνιαστικά του, γεγονός που μετέπειτα στην ανάκριση διαψεύστηκε.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως ο Ογκορκούκβου είχε ζητήσει, επαιτώντας, λίγα χρήματα από τον Φερλάτσο.

Σκληρές εικόνες 

Κανείς δεν παρενέβη

Αίσθηση προκάλεσε ότι ενώ πολλοί κάτοικοι της Τσιβιτανόβα τράβηξαν την σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα, κανείς δεν παρενέβη για να σταματήσει την δολοφονική βία του 32χρονου.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, από την άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας, μέχρι την Ιταλική Αριστερά, καταδίκασαν χωρίς καμία περιστροφή την βάρβαρη αυτή δολοφονία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, περίπου 100 Νιγηριανοί συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας και εξέφρασαν την πικρία τους και την αγανάκτησή τους για το ότι κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο συμπατριώτη τους.