Φωτογραφίες-Βίντεο: Αλεξάνδρα Τάνκα

Μία ανάσα από τα σπίτια είναι η φωτιά στην Παλλήνη με την ατμόσφαιρα να είναι άκρως αποπνικτική και στην ευρύτερη περιοχή.

Τα nea.gr βρίσκονται στο σημείο και η κατάσταση όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες είναι δραματική.

Πολλοί άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν μείνει πίσω προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ένας ηλικιωμένος κλείνει τα μάτια με τα χέρια του εξαιτίας του έντονου καπνού.

Οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθεια από χτες να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα, αλλά και τις εστίες φωτιάς που πλησιάζουν απειλητικά τα σπίτια στην Παλλήνη. Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται τρεις πυροσβέστες με μία μάνικα να ρίχνουν νερό στην είσοδο ενός σπιτιού, ενώ οι φλόγες βρίσκονται μία ανάσα μακριά.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη: Αυτοκτόνησε 84χρονος όταν είδε το σπίτι του να καίγεται

Σημειώνεται πως σε τέσσερις περιοχές της ανατολικής Αττικής, στην Παλλήνη, την Ανθούσα, τον Γέρακα και την Διώνη μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης από το Νταού Πεντέλης και λόγω των ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις με την κατάσταση να παίρνει ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις μετά την είδηση ότι 80χρονος αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής το πρωί της Τετάρτης στη δεύτερη ενημέρωση από την αρχή της ημέρας η έμφαση των πυροσβεστικών δυνάμεων δίνεται σε δύο σημεία:

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη: Διάσπαρτες εστίες σε Διώνη, Γέρακα, Παλλήνη και Ανθούσα

  • στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς κοντά στα όρια της Αττικής Οδού στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ και
  • στα νοτιοανατολικά πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ

Τη μάχη με τις φωτιές δίνουν 485 πυροσβέστες με 28 πεζοπόρα τμήματα και 120 οχήματα ενώ τον συντονισμό έχει το κινητό κέντρο Όλυμπος.