Διάσπαρτες εστίες και ενεργά μέτωπα σε Διώνη, Γέρακα, Παλλήνη και Ανθούσα έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν να μάχονται με το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι δίνεται έμφαση στα μέτωπα που είναι στην νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του ΟΑΣΑ και νοτιανατολικά, επίσης στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη: Αυτοκτόνησε 84χρονος όταν είδε το σπίτι του να καίγεται

«Ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς» πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός.

Επιχειρούν όλες οι δυνάμεις

Συνολικά επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα, ενώ στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Παράλληλα, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ» έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά: Κρανίου τόπος η Παλλήνη – Στη μάχη με τις φλόγες και η αστυνομία με τον στρατό

Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Επίσης, συνεχίζεται η συνδρομή από πολυάριθμα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, της Δασικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, των τοπικών φορέων και της ΕΛ.ΑΣ που διαθέτει 626 αστυνομικούς με 232 οχήματα κυρίως για την διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, την απομάκρυνσή τους προς ασφαλές σημείο και την διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Στο κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων ο πρωθυπουργός

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων βρίσκονται συνεχώς ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και όλη η ηγεσία του υπουργείου, σε διαρκή επικοινωνία με τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Νωρίς το πρωί στο σημείο βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με τα αρμόδια στελέχη.