Tα νέα μοντέλα τείνουν να γίνονται ολοένα και πιο ασφαλή, προσφέροντας μέγιστη ασφάλεια στους επιβάτες, και ιδίως στα παιδιά – επιβάτες. Τα τελευταία αποτελέσματα τεσσάρων νέων μοντέλων, που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, αξιολογήθηκαν από τον ανεξάρτητο Οργανισμό  με τις ανώτερες βαθμολογίες, ενώ στις επιμέρους υποκατηγορίες ( που αφορά την ασφάλεια των πεζών, των παιδιών) πέτυχαν εξίσου υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο οργανισμό – που αξιολογεί μέσω των κρας τεστ δεκάδες νέα μοντέλα που πρωτοκυκλοφορούν στην αγορά – το πιο σημαντικό, πλέον, στα νέα μοντέλα, είναι ότι, μέσω των συστημάτων υποβοήθησης, παρέχουν τη δυνατότητα αποφυγής μιας σύγκρουσης. Όπως τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP  διαπιστώνεται ότι στα νέα μοντέλα είναι πολύ μεγάλο το όφελος που προσφέρουν, μέσω των συστημάτων υποβοήθησης, αποφεύγουν μια σύγκρουση. « Οι τομείς ασφάλειας στα νέα μοντέλα είναι σημαντικοί και για αυτό το λόγο τα επόμενα χρόνια ορισμένοι κατασκευαστές θα πρέπει να συνεχίσουν να βελτιώνονται σε αυτόν τον τομέα, εάν δεν θέλουν να μείνουν πίσω από τον ανταγωνισμό» τόνισε ο υπεύθυνος του Οργανισμού.

Πριν λίγες ημέρες, το Euro NCAP έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των κρας τεστ έξι νέων μοντέλων.

Το νέο, ηλεκτρικό μοντέλο, της Kia το Crossover, εκτός από την τεχνολογία που φέρει και την ηλεκτροκίνηση που διαθέτει, προσφέρει εξαιρετικά αποθέματα ενεργητικής ασφάλειας. Για αυτό το λόγο και ο EuroNCAP , μετά τις αυστηρές δοκιμές του που υποβλήθηκε, του απέδωσε την μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

Ειδικότερα, το EV6, που ήδη κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά,  πέτυχε 90% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 86% στην προστασία παιδιών, 64% για τους πεζούς και 87% στην κατηγορία των συστημάτων υποβοήθησης ασφαλείας. Υψηλή βαθμολογία έλαβε στον τομέα προστασίας των παιδιών, όπου το μοντέλο προστατεύει αποτελεσματικά τους ανήλικους, από έξι έως και δέκα ετών.

Την κορυφαία βαθμολογία πέτυχε και η νέα Mercedes C-Class που έλαβε, μετά τα «επίπονα» κρας τεστ 5 αστέρια ασφαλείας. Συγκεκριμένα, το μεσαίο, γερμανικό μοντέλο κατάφερε να συγκεντρώσει  93% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 89% στη προστασία παιδιών, 80% στη προστασία πεζών και 82% στα συστήματα ασφαλείας.

Η νέα C-Class, που κυκλοφορεί από πέρσι και στην ελληνική αγορά, φέρει ένα προηγμένο και πλούσιο πακέτο σε συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με πρόσθετες λειτουργίες, που κάνουν την οδήγηση, εκτός από άνετη και πιο ασφαλή. Στόχος των συστημάτων να φροντίζουν, όταν προκύπτει κίνδυνος, αντιδρούν και να αποφεύγουν επικείμενες συγκρούσεις, πάντα ανάλογα με τις συνθήκες.

Το νέο ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge συγκέντρωσε 5 αστέρια ασφαλείας, με 92% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 89% στη προστασία παιδιών, ενώ, το Volkswagen Multivan συγκέντρωσε 5 αστέρια ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 90% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 89% στη προστασία παιδιών.

Με τέσσερα αστέρια βαθμολογήθηκε το Opel Astra λανβάνοντας 80% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 82% στη προστασία παιδιών, 67% στη προστασία πεζών και 66% στα συστήματα ασφαλείας.

Και το Peugeot 308 συγκέντρωσε 4 αστέρια ασφαλείας, με πολύ υψηλή βαθμολογία στην προστασία των παιδιών ( 84%,), 68% στη προστασία πεζών και 65% στα συστήματα ασφαλείας.