Στην πρώτη του χρονιά με τα χρώματα της Παρί Σεν Ζερμέν ο Λιονέλ Μέσι έμεινε μακριά από τις εντυπωσιακές του επιδόσεις, ωστόσο, με 11 γκολ και 14 ασίστ σε 34 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το Σαμπιονά.

Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η όχι και τόσο εντυπωσιακή παρουσία του «ψύλλου» στους αγώνες της Παρί Σεν Ζερμέν είναι αρκετοί, όπως το γεγονός ότι ο Μέσι είναι πλέον 34 ετών, αλλά και το ζήτημα της προσαρμογής σε μια νέα χώρα και ένα νέο περιβάλλον.

Κάτι που κατανοεί και ο φίλος και συμπαίκτης του διάσημου Αργεντινού, ο Νεϊμάρ, ο οποίος υπερασπίστηκε ως εξής τον Pulga μιλώντας στο Canal Football Club:

«Ο Λέο πέρασε πολλά χρόνια στην Μπαρτσελόνα, είναι δύσκολο να προσαρμοστείς. Είναι δύσκολο να αλλάξεις ομάδες και πόλεις. Και δεν ήλθε μόνος του, αλλά με την οικογένειά του. Η γλώσσα είναι επίσης διαφορετική.

Είναι πολλά ενοχλητικά πράγματα. Υπάρχει και το στυλ παιχνιδιού της ομάδας, με παίκτες που τελικά δεν καταλαβαίνουν τον τρόπο που παίζει. Κατά συνέπεια, όλα αυτά είναι επιζήμια. Ο Λέο, ο Κιλιάν κι εγώ είμαστε παίκτες που κρίνονται πάντα για την απόδοσή τους, τα στατιστικά τους, τους τίτλους που έχουν κατακτήσει, για τα πάντα».