Η Volvo προσφέρει στην ελληνική αγορά το νέο C40 Recharge, ενώ, ήδη προσφέρεται και το XC40 Recharge. Το νέο μοντέλο, όντας αμιγώς ηλεκτρικό, έρχεται να ενισχύσει την στρατηγική γραμμή της σουηδικής φίρμας η οποία προβλέπει ότι έως το 2025  το 50% των πωλήσεών της θα προερχεται από  αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις και έως το 20230 οι πωλήσεις θα προέρχονται από την αμιγώς εξηλεκτρισμένη γκάμα της φίρμας –  που προϋποθέτει το λανσάρισμα πέντε νέων EVs.

Το C40 Recharge πατάει στη νέα πλατφόρμα CMA – σχεδιασμένη για εξηλεκτρισμένα μοντέλα –  κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Γάνδης, είναι τετρακίνητο μιας και διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα. Συνδυαστικά, αποδίδει 408 ίππους με τη ροπή να σκαρφαλώνει στα 660 Nm. Το C40 Recharge επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα.

Η αποθήκευση της ενέργειας πραγματοποιείται σε μια μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh, η οποία μέσω ταχυφορτιστή μπορεί να καλύψει το 80% της χωρητικότητας σε μόλις 40 λεπτά. Η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται σε 420 χλμ. Στο εσωτερικό του το σύγχρονο σύστημα πολυμέσων έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Google. Στην ελληνική αγορά προσφέρεται με την πλούσια έκδοση Launch Edition και κοστίζει 62.000 ευρώ.