Δεκάδες πολίτες έχουν τραυματιστεί μετά από συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών αστυνομικών και Παλαιστινίων στο τζαμί Al-Aqsa της Ιερουσαλήμ, τον τρίτο ιερότερο χώρο του Ισλάμ.

Βίντεο έδειξε αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος.

Σύμφωνα με το AFP,τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Χιλιάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του μήνα του Ραμαζανιού και με τις εντάσεις να είναι ήδη υψηλές μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η ισραηλινή αστυνομία εισήλθε δυναμικά στην περιοχή λίγο μετά την πρωινή προσευχή, δήλωσε το ισλαμικό ίδρυμα που διαχειρίζεται τον χώρο.

Είπε ότι ένας φρουρός πυροβολήθηκε στο μάτι με σφαίρα από καουτσούκ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι δεκάδες μασκοφόροι που έφεραν σημαίες της Παλαιστίνης και της Χαμάς πραγματοποίησαν πορεία προς το συγκρότημα.

«Η αστυνομία αναγκάστηκε να εισέλθει στον χώρο για να διαλύσει το πλήθος και να απομακρύνει τις πέτρες και τις πέτρες, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω βία», έγραψε στο Twitter.

Μια ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας ανέφερε ότι υπήρχαν «εκατοντάδες ταραχοποιοί διαδηλωτές που πετούσαν συνεχώς πέτρες και πυροτεχνήματα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή».