Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου δείχνει έτοιμη να βάλει μια τάξη στα πιτ στοπ και να επαναφέρει τους κανόνες που ισχύουν μόνο στα χαρτιά. Έτσι, το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε από τα … σκουλαρίκια, που όπως ανέφερε στους οδηγούς της Formula1 θα πρέπει να αφαιρεθούν.

Όμως, όπως φαίνεται η συγκεκριμένη οδηγία ( που ισχύει εδώ και 17 χρόνια!) είχε …ξεθωριάσει και οι πιλότοι των μονοθεσίων επανέφεραν με το πέρασμα των χρόνων τα στυλιστικά τους γούστα χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς καμία σύσταση.

Συγκεκριμένα, η FIA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου , που φαίνεται ότι ξεσκονίζει και πάλι τους κανόνες τονίζει ότι τα σκουλαρίκια δεν θα πρέπει να τα φορούν οι οδηγοί για λόγους ασφαλείας!  Παρά τις συστάσεις που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι πιλότοι των μονοθεσίων δείχνουν να αντιδρούν και είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν, ώστε να μην εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος περιορισμός.

Πρωταγωνιστής της …επανάστασης για τα σκουλαρίκια ο Λιούις Χάμιλτον ο οποίος δήλωσε ότι:  « Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μου κόψουν το αυτί μου!». O επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής  δεν είναι διατεθειμένος να τα αφαιρέσει, ο οποίος όπως φαίνεται είναι «ζωσμένος» από σκουλαρίκια και μάλιστα δείχνει ενοχλημένος από τις συγκεκριμένες συστάσεις  .Να σημειωθεί, ότι η οδηγία για τα κοσμήματα  ισχύει από το 2005.