Ενός λεπτού σιγή σε απότιση φόρου τιμής στην Ουκρανία, όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, τηρήθηκε κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής απονομής των βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου στο Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης διακοπής του πάρτι του αμερικανικού κινηματογράφου, στις γιγαντοοθόνες προβάλλονταν μηνύματα που καλούσαν τους θεατές να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια, απαριθμώντας τις ανάγκες των Ουκρανών για βασικά είδη, ανάμεσά τους «τροφή», «ιατρική φροντίδα» και φάρμακα, ή ακόμη για «κουβέρτες».

«Σας ζητάμε να βοηθήσετε την Ουκρανία με όποιο τρόπο μπορείτε», ανέφερε άλλο μήνυμα.

Το μήνυμα της Μίλα Κούνις

Η Μίλα Κούνις, που γεννήθηκε στην Ουκρανία, όταν ανέβηκε στη σκηνή αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μιλήσει για τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα της και έστειλε το δικό της μήνυμα.

Είπε χαρακτηριστικά: «Τα πρόσφατα παγκόσμια γεγονότα έχουν αφήσει πολλούς από εμάς να νιώθουμε απογοητευμένοι. Ωστόσο, όταν βλέπεις τη δύναμη και την αξιοπρέπεια όσων αντιμετωπίζουν τέτοια καταστροφή, είναι αδύνατο να μην συγκινηθείς από την ανθεκτικότητά τους. Δεν μπορεί παρά να νιώθεις δέος για εκείνους που βρίσκουν δύναμη να συνεχίσουν να παλεύουν μέσα στο σκοτάδι».

Η ηθοποιός μαζί με τον σύζυγό της Άστον Κούτσερ έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ