Η Ferrari ήταν ο απόλυτος νικητής στο χθεσινό, πρώτο γκραν πρι της χρονιάς. Η κόκκινη ομάδα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με την ιταλική ομάδα να επιτυγχάνει ένα μοναδικό 1-2 στο βάθρο των νικητών. Η ομάδα του Μαρανέλο κατάφερε να επικρατήσει όλο το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Μπαχρέιν, αρχικά με την pole position του Σαρλ Λεκλέρ και στη συνέχεια με την επική νίκη του Μονεγάσκου στον παρθενικό γύρο του φετινού πρωταθλήματος, χθες το απόγευμα.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε με ιδιαίτερη άνεση ο δεύτερος πιλότος της Ferrari, ο νεαρός Κάρλος Σάινθ, ενώ, την τριάδα συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον που εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν, εξαιτίας μηχανικής βλάβης, τρεις γύρους πριν το φινάλε.

O  επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο δεν έκρυψε την χαρά του μετά το 1-2 της ομάδας του αναφωνόντας από τα μικρόφωνα «Mamma mia»! Ιδιαίτερα χαρούμενος για την αναγέννηση της Ferrari εμφανίστηκε και ο Λιούις Χάμιλτον ο οποίος δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ,ότι η ιστορική ομάδα επανήλθε σε τροχιά νικών.