Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που διεξήγαγε η χώρα μας, στις αρχές Σεπτέμβρη στέφθηκε με επιτυχία και αυτό ήταν και το διαβατήριο, για να μπει και στο επόμενο αγωνιστικό καλεντάρι του 2022. Ο Εθνικός μας αγώνας θα δώσει την χαρά στους χιλιάδες οπαδούς του μηχανοκίνητου σπορ τον Σεπτέμβριο του 2022, με μια μεγάλη έκπληξη: To θέαμα που αναμένεται να προσφέρει η σούπερ ειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ.

Σήμερα, το μεσημέρι, ο  Υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Λευτέρης Αυγενάκης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, κάνοντας μια αποτίμηση των φετινών πεπραγμένων, αλλά και δίνοντας το στίγμα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Όπως ανέφερε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις κέρδισε τις εντυπώσεις, και πλέον καθιερώθηκε στο καλεντάρι της FIA για το 2022.  Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece, σε συνεργασία με την αθλητική οικογένεια, θα συνεχίσουμε μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να σχεδιάζουμε Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση όσο περισσότερων συμπολιτών μας πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Eπίσης, άλλο ένα νέο στοιχείο στον Εθνικό μας αγώνα θα είναι η προσθήκη του θεσμού Rally Star, που τελεί υπό τη σκέπη της FIA:

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε νέους, ταλαντούχους οδηγούς και να τους δώσουμε τη δυνατότητα, με την υποστήριξη της Πολιτείας, να ανοίξουν τα φτερά τους. Για το λόγο αυτόν, διοργανώνουμε με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, με την οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία, το Rally Star.

»Πρόκειται για ένα θεσμό της FIA που “τρέχει” σε όλες τις ηπείρους και από όλα τα μέλη της, προκειμένου να αναδειχθεί η επόμενη γενιά οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, ενώ τις λεπτομέρειες του θεσμού ανέλυσε η αλυτάρχης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Ανίτα Πασαλή.

Ως αποτέλεσμα της «εισόδου» της χώρας και σε αυτόν το θεσμό, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα προσμετρά και η κατηγορία Junior της FIA, με περίπου 12 συμμετέχοντες με Ford Fiesta Rally 3.