Φάμπιο Κουαρταραρό: Ο ταλαντούχος 22χρονος …πιλότος των δύο τροχών, με το παρατσούκλι «El Diablo», είναι ο πρώτος Γάλλος που κατακτά τον τίτλο στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του MotoGP. Και δικαίως. Μιας και πριν καλά – καλά πάει στο σχολείο, άρχισε να τρέχει σε αγώνες, από την ηλικία των 4 ετών. Με την παρότρυνση του πατέρα του Ετιέν Κουαρταραρό, που του «ξεκλείδωσε» το ταλέντο του για να μπορεί σήμερα, να βλέπει τον κόσμο της μοτοσικλέτας από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Με πατέρα κλειδαρά και μητέρα κομμώτρια, ο Κουαρταραρό διαμένει στην Ανδόρα. Αν και Γάλλος, η μετακόμιση του στην Ισπανία ήταν καθοριστική ώστε να μπει στον κόσμο των δύο τροχών. Του παρείχε τις κατάλληλες «βιταμίνες» ώστε να πετύχει σημαντικές επιτυχίες, από τα πρώτα του βήματα. 

 Πριν ακόμη ονειρευτεί μια θέση στο Moto GP, έχει στεφθεί πρωταθλητής στις κατηγορίες 70, 80 και 125 κ.εκ. Oι πρώτες σημαντικές επιτυχίες ήρθαν το 2013, όπου αναδείχθηκε νικητής στο πρωτάθλημα FIM CEV Repsol Moto3, όπως και το 2014. Αν και ήταν πάντα ώριμος αγωνιστικά, ένας κανονισμός σχετικά με την ηλικία του (έπρεπε να είναι πάνω από 16 και ήταν μόλις 15) δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του Moto3. Μεταπήδησε στο Moto2, ενώ, στο Moto GP μπήκε το 2019, με την ομάδα της Petronas Yamaha SRT, έχοντας ως ομόσταυλο του τον αρκετά πιο έμπειρο Φράνκο Μορμπιντέλι.

Του αρέσει η Ρέγγε μουσική, και πριν από κάθε αγώνα, οι τολμηρές ενδυματολογικές προτιμήσεις του έχουν γίνει πολλές φορές μόνιμο θέμα συζήτησης (θυμίζει αρκετά το στυλ του Χάμιλτον στην Formula1). Πάντως, ο ίδιος νιώθει άνετα, ενώ, στο παρελθόν έχει κάνει και διαφημιστικό σποτ, ως μοντέλο για την Dolce&Gabbana. Εκτός από μόντελινγκ, του αρέσει να παίζει επαγγελματικά Γκολφ. Μετά από κάθε αγώνα, ο Κουαρταραρό ανταμείβει τον εαυτό του με μια αγαπημένη του συνήθεια. Να γευτεί ένα διπλό μπέργκερ, που είναι και το λατρεμένο του φαγητό.  Το παρατσούκλι του El Diablo το κληρονόμησε, όταν του χάρισαν ένα κράνος, το οποίο επάνω είχε ένα αυτοκόλλητο με τον διάβολο.

Και όπως αποδείχθηκε, ο ίδιος ήταν και είναι μέσα στις πίστες «διαόλου κάλτσα». Τρύπωσε ανάμεσα στους «θεούς» των δύο τροχών, προσπέρασε με άνεση τον πολυπρωταθλητή Μαρκ Μάρκεθ ενώ, το νεαρό της ηλικίας του τον επιτρέπει να χτυπήσει ακόμη και τα ρεκόρ του Βαλεντίνο Ρόσι.  

Λίγες εβδομάδες πριν κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ο Γάλλος πρωταθλητής έδειχνε ψύχραιμος:  “Δεν χρειάζεται να αποκτήσω εμμονή με την κατάκτηση του τίτλου. Έχουμε ένα μεγάλο προβάδισμα στη βαθμολογία και δεν πρέπει να σκέφτομαι πως πρέπει να πάρω τον Τίτλο στον επόμενο αγώνα.” Tελικώς, το κύπελλο το κατέκτησε και πλέον το βλέμμα του είναι στραμμένο στο επόμενο πρωτάθλημα.  

Η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP το 2021 και μάλιστα στο ντεμπούτο του με την ομάδα Monster Energy Yamaha είναι μόνο η αρχή. Από την αρχή της χρονιάς, με την αψεγάδιαστη εργοστασιακή ομάδα, που τον εμπιστεύθηκε να οδηγήσει τη νέα αγωνιστική μοτοσικλέτα του, έχει φέρει πέντε νίκες, έχει ανέβει 10 φορές στο βάθρο,  είδε 14 φορές να εκκινεί από την πρώτη σειρά, πέτυχε 5 pole position, 5 ταχύτερους γύρους και ένα Παγκόσμιο τίτλο μέχρι τώρα. Φέτος, τον διέκρινε η ψυχραιμία του, ενώ, έδειχνε πλέον να διασκεδάζει τον αγώνα, ακόμη και όταν δεν κατάφερνε να ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών.  Ο νεαρός αναβάτης με τον αριθμό 20 έχει ήδη αναδειχθεί ως ένα απίστευτο ταλέντο. Έχει ως είδωλο του τον Βαλεντίνο Ρόσι και αυτό δεν το κρύβει. Παρά τους τραυματισμούς που είχε στην αρχή της λαμπρής του καριέρας, ο ίδιος δεν πτοήθηκε. Κατάφερε να αποστομώσει όσους τους αμφισβητούσαν και έχτιζε σε κάθε αγώνα, τον νέο πρωταθλητή. Και είναι ακόμη στην αρχή…