Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ για την 6η αγωνιστική της Euroleague (21:00) και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο 3-2 και έχουν σκοπό να παραμείνουν αήττητοι στην έδρα τους, όπου έχουν πετύχει και τις τρεις νίκες μέχρι στιγμής.

Η Άλμπα είναι η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός αυτή την εβδομάδα, με τη Φενέρ να ακολουθεί στο ίδιο γήπεδο και τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του να θέλουν το 2/2. Η γερμανική ομάδα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια της έχοντας προέρχεται από δύο νίκες στα τρία τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχοντας επικρατήσει της Φενέρμπαχτσε στο Βερολίνο και του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα, καθώς ο Χασάν Μάρτιν θα είναι εκτός επειδή έχουν μαζέψει υγρό και τα δυο του γόνατα, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου, αποδείχθηκε πως δεν έχει κάτι σοβαρό στο δεξί γόνατο, γυμνάστηκε χθες πιο χαλαρά και οι πιθανότητες να παίξει είναι αρκετές. Τέλος διαθέσιμος θα είναι και ο Σλούκας, παρά τις μικροενοχλήσεις που είχε στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή.

Από την άλλη για την Άλμπα υπάρχουν σημαντικές απουσίες, αφού Σνάιντερ και Λέιμερς θα είναι εκτός, αλλά και ο εξαιρετικός σουτέρ, Έρικσον, όμως επιστρέφει ο Τίμαν. Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Τόμας Τραβίτσκι (Πολωνία) και Γιόσιπ Ραντοΐκοβιτς (Κροατία).