Την περασμένη εβδομάδα ο Χάμιλτον πέτυχε ένα ακόμη αξιοθαύμαστο επίτευγμα στον μαγικό κόσμο της Formula1. Είναι πλέον ο πιλότος με τις περισσότερες  νίκες. Έχει σημειώσει 100 νίκες, , και πλέον είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του αθλήματος: Συνολικά, έχει πατήσει και έχει ανοίξει 10 φορές την σαμπάνια του νικητή,

Και όπως διαφαίνεται δενκινδυνεύει να   τον εκθρονίσει κανείς, αφού, ο δεύτερος πιλότος με τις περισσότερες νίκες είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ ( με 98 νίκες) και ακολουθεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ με 53.   Έχει ανέβει στο πόντιουμ περισσότερο από κάθε άλλο οδηγό .

Πάντως, υπάρχει και ένα ρεκόρ που πιθανόν να μην προλάβει να το κατακτήσει. Αυτό των συμμετοχών σε γκραν πρι, μιας και ο Κίμι Ραϊκόνεν είναι ο πιλότος με τις περισσότερες εμφανίσεις ( έχει λάβει μέρος σε 334 γκραν πρι και συνεχίζει! ) ενώ ο Χάμιλτον έχει τρέξει σε 270 γκραν πρι, πίσω από τους Μπαρικέλο, Αλόνσο, Σουμάχερ και Μπάτον.

Πριν λίγες ημέρες ανέφερε, ένα παράπονο του. Ότι θα φύγει από την Formula1 – πλέον είναι 36 ετών – και δεν θα έχει οδηγήσει μια Ferrari!

«Kάθε φορά που πάω στη Monza για τον αγώνα και βλέπω τους θεατές, ακούω πολλούς να φωνάζουν “έλα στη Ferrari”. Είναι πολύ συγκινητικό, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι δεν οδήγησα ποτέ για τη Ferrari, μετά από τόσα χρόνια. Διότι αυτό είναι ένα όνειρο για όλους, ένας στόχος που πρέπει  να πετύχεις. «