Η γκάμα των ηλεκτρικών της Mercedes-Benz εξελλίσεται ταχύτατα, με το πιο πρόσφατο μέλος την EQE, να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Μόναχο. Συγκεκριμένα, το γερμανικό μοντέλο είναι ένα πλήρως ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο, ανήκει στη μεσαία κατηγορία των πολυτελών οχημάτων. Ειδικότερα, η Mercedes κατάφερε να προσδώσει στο νέο της μοντέλο έναν ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρα, ενώ, θυμίζει μια μικρογραφία της λιμουζίνας EQS – του μεγάλου ηλεκτρικού της αυτοκινήτου.

Πρωτίστως, είναι ένα μοντελο που υπόσχεται άνετους χώρους, χάρη στο μακρύ μεταξόνιο 3,12 μέτρων που είναι αντίστοιχο με αυτό της Mercedes CLS και συνολικό μήκος σχεδόν 5 μέτρα (4,946 μέτρα). Όσον αφορά το χώρο αποσκευών αγγίζει τα 430 λίτρα, μιας και ο ωφέλιμος όγκος είναι ελαφρώς πιο συρρικνωμένος εξαιτίας της παρουσίας της μπαταρίας και του ηλεκτροκινητήρα που βρίσκονται στον πίσω άξονα. Σε εκδόσεις, η Mercedes EQE έχει ως εφαλτήρια εκδοή την EQE 350, με ένα ηλεκτρικό μοτέρ με την ισχύ να οριοθετείται στους 292 ίππους και τη ροπή στα 530 Nm.

https://www.youtube.com/watch?v=ogbLlbeoQhs

Eπίσης, υπάρχει και τετρακίνητη εκδοχή, με έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον εμπρός άξονα. Έχοντας ως ατού τη μεγάλη μπαταρία των 90 kWh, το νέο γερμανικό μοντέλο μετά από ένα πλήρες φουλάρισμα υπόσχεται αυτονομία 660 χιλιομέτρων. Η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί, στην περίπτωση της ταχυφόρτισης, 30 λεπτά, όπου επιτυγχάνεται η φόρτιση του 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας του νέου ηλεκτρικού μοντέλου.

Εξίσου σημαντικό, ότι η νέα EQE προσφέρεται με ένα εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας, ενώ, η άνεση ενισχύεται και από την προαιρετική αερανάρτηση Airmatic, καθώς και σύστημα τετραδιεύθυνσης. Στο εσωτερικό του μοντέλου δεσπόζει η …αρχιτεκτονική του νέου ψηφιακού ταμπλό – που ονομάζεται MBUX Hyperscreen – και εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Εδώ, ο οδηγός έχει πλήρη γνώση από όλα τα συστήματα πολυμέσων, την αυτονομία , την ηλεκτρική λειτουργία κ.α.

Από το νέο μοντέλο δεν απουσιάζει κανένα σύστημα που αφορά την ενεργητική ασφάλεια, τα συστήματα υποβοήθησης ενώ, το πακέτο περιλαμβάνει και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης.