Η είδηση του θανάτου του Ντούσαν Ίβκοβιτς προκάλεσε θλίψη σε όλο το χώρο του μπάσκετ, καθώς υπήρξε ένας από τους πιο σπουδαίους και αγαπητούς προπονητές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα κατορθώματά του στην πολύχρονη καριέρα του αναρίθμητα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πέρασε από τους πάγκους πολλών ομάδων αφήνοντας σε όλες το προσωπικό του στίγμα.

Μία από τις αμέτρητες στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καριέρα του, ήταν ο τελικός του ευρωπαϊκού μπάσκετ στις 13 Μαϊου του 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολυμπιακός βρισκόταν απέναντι στη μεγάλη ΤΣΣΚΑ  που υπήρξε τότε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το τρόπαιο.

Η ομάδα του Ολυμπιακού όμως, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο, είχαν διαφορετική άποψη.

Η ΤΣΣΚΑ ήταν σαρωτική στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ενώ στο ημίχρονο προηγούνταν του Ολυμπιακού με το εμφατικό 34-20.

Κάποιοι είχαν βιαστεί να στέψουν πρόωρα πρωταθλήτρια Ευρώπης την ρωσική ομάδα, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού φάνταζε ανίκητη.

Στο 28ο λεπτό του παιχνιδιού και ενώ η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων βρισκόταν στους 19 πόντους, έμελλε να αρχίσει η επική ανατροπή.

Από την κόλαση στον παράδεισο

Ο  Ίβκοβιτς ζητά τάιμ – άουτ, δίνει τις οδηγίες του στέλνοντας το μήνυμα προς τους όλους τους παίχτες ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Μετά από εκείνο το τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός μεταμορφώνεται και αρχίζει να ροκανίζει τη διαφορά.

Ξεκινά με ένα απίστευτο σερί 14-0 για να μειώσει στο 53-48  πριν ο Σισκάουσκας πετύχει το πρώτο καλάθι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 6.29 να απομένουν για το τέλος .

Ο Ολυμπιακός έχει ξυπνήσει για τα καλά και έχει τρομάξει τους Ρώσους.

Με τη σειρά του δεν τρομάζει όταν ανοίγουν λίγο την ψαλίδα για το 59-52. Ο Παπανικολάου απαντάει αμέσως με τρίποντο για να μειώσει στο 59-55. Είναι ο ίδιος παίκτης που μειώνει 61-60 με δύο βολές στα δέκα δευτερόλεπτα.

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας στέλνει δύο βολές στο σίδερο για την ΤΣΣΚΑ, ο Βασίλης Σπανούλης κατεβάζει για την τελευταία επίθεση πασάρει στον Πρίντεζη που με το “πεταχτάρι” της ζωής του κάνει το 61-62 και χαρίζει στον Ολυμπιακό τον δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο!

Ποιοι έκαναν το 28-8

Ο Πρίντεζης που πέτυχε και τους 12 πόντους του στο ανεπανάληπτο 12άλεπτο του Ολυμπιακού που μετέτρεψε το 53-34 σε 61-62.

και θα κάνει ένα 28-8.