Ποινή κάθειρξης 8 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε έναν 83χρονο ιερέα που παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ένα 11χρονο κορίτσι.

Κάθειρξη 5 ετών επέβαλε και στην 30χρονη μητέρα της ανήλικης που καταδικάστηκε για συνέργεια, καθώς παρέδιδε το μικρό κορίτσι στον ιερέα έναντι υλικών ανταλλαγμάτων.

«Εκμεταλλεύθηκε την τραγική οικονομική κατάσταση της μητέρας» επεσήμανε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο, σύμφωνα με το onlarissa, και συμπλήρωσε: «Έδινε ανταλλάγματα προκειμένου η μητέρα να συναινεί και να παραδίδει την 11χρονη στον ιερέα, ο οποίος ασελγούσε στην ανήλικη».

«Μας βοηθάει για να με πειράζει»

Ο εισαγγελέας σημείωσε επίσης πως διακρίνεται «μια διάθεση παιδεραστίας» στον κατηγορούμενο ιερέα για να υπογραμμίσει μάλιστα με έμφαση πως η ανήλικη «εκφράζει θυμό και αγανάκτηση απέναντι στον κατηγορούμενο», ενώ επικαλέστηκε μια πρόταση από την κατάθεση της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος «είναι παπάς και μας βοηθάει για να με πειράζει».

Σημειώνεται πως ο ιερέας είχε φυλακιστεί, πρωτόδικα, στη Φυλακή Γρεβενών, ωστόσο αποφυλακίστηκε ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Το υπόλοιπο της ποινής του αναμένεται να το εκτίσει στο σπίτι του σε χωριό της Μαγνησίας.