Εντάξει, δεν σκότωσε κανένα θηρίο ο Ολυμπιακός, αλλά και η Νέφτσι μια από τα ίδια ήταν (και ποιοτικά αρκετά κατώτερη μάλιστα από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας) και είχαμε καρδιοχτυπήσει στο Καραϊσκάκη.

Με τους Σλοβάκους, όμως, ο Ολυμπιακός ήταν… Ολυμπιακός, δεν τους επέτρεψε να κάνουν ούτε φάση, και από τη στιγμή που μπήκε το πρώτο γκολ και έφυγε το όποιο άγχος τα πάντα είχαν δρομολογηθεί.

Για τους Ερυθρόλευκους, όπως λέγαμε και τις προηγούμενες μέρες, ήταν υποχρέωση να προκριθούν στους ομίλους του Europa League.

Δεν είναι για το Conference αυτή η ομάδα.

Για το Conference είναι κάποιοι άλλοι που δυστυχώς… ούτε εκεί δεν τα καταφέρνουν.

Και γι’ αυτό ακριβώς, καλό για όλους θα είναι ο Ολυμπιακός να τελειώσει τη δουλειά με μια ακόμα νίκη μέσα στη Σλοβακία.

Κι αν τελικά προκριθεί και ο ΠΑΟΚ –που ειλικρινώς το εύχομαι–, να έχουμε ως Ελλάδα 12 ματς στους ομίλους και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Όσο για τον Ολυμπιακό, με αυτό το άνετο 3-0, πέρα από την πρόκριση που ουσιαστικά την έχει κλειδώσει, κέρδισε και την ηρεμία του.

Κακά τα ψέματα, μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς και κυρίως μετά τον τρόπο με τον οποίον ήρθε, θα υπήρχε μεγάλη γκρίνια αν η ομάδα έκανε ξανά τα ίδια λάθη.

Ο Ολυμπιακός, όμως, έβγαλε την αντίδραση που όφειλε να βγάλει, μετέτρεψε τη ρεβάνς με τους Σλοβάκους σε τυπική διαδικασία και πλέον έχει ένα ήρεμο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου μπροστά, ώστε να κλείσει το ρόστερ του με τον καλύτερο τρόπο.

Και κάτι τελευταίο: ο Ολυμπιακός βρήκε 16 τελικές απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, αν και σε σημαντικό χρονικό διάστημα του αγώνα φάνηκε να έχει και πάλι πρόβλημα στη δημιουργία.

Σκεφτείτε πόσες τελικές θα βρίσκει όταν αυτός ο αέρινος Ονιεκούρου που είδαμε για 20 λεπτά μπει για τα καλά στην ομάδα και τον ακολουθήσει σε εύλογο χρόνο και ο Ρόνι Λόπες.

Και να μην ξεχνάμε ότι έρχεται και ο Τικίνιο, που έχει ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα και είναι και καθαρός από τιμωρίες, αφού την τελευταία αγωνιστική που χρωστούσε την εξέτισε στο πρώτο ματς με τους Σλοβάκους.

Μπορεί τα προκριματικά του φετινού καλοκαιριού να μην πήγαν τόσο καλά όπως τα προηγούμενα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που σφύζει από ποιότητα και λύσεις.

Μια ομάδα που σε προδιαθέτει ότι έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Και μέχρι τα τέλη του μήνα θα είναι ακόμα πιο γεμάτη.

ΥΓ1. Το πόσο με έχει εκπλήξει ο Σισέ με τις εμφανίσεις που κάνει, αν και ουσιαστικά ήξερε από τις αρχές του καλοκαιριού ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει στο ρόστερ, δεν περιγράφεται. Καταπληκτικός ήταν (και) απέναντι στους Σλοβάκους και κρίμα που τραυματίστηκε.

ΥΓ2. Τον Ελ Αραμπί δεν τον φοβάμαι. Ένα γκολ θέλει για να πάρει μπρος.

ΥΓ3. Και τα ακραία μπακ, για τα οποία τόσος λόγος γίνεται, μια χαρά τα πήγαν απέναντι στη Σλόβαν. Απλώς στη συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού ο Ολυμπιακός θα βρει μπροστά του καλύτερους αντιπάλους από τη Σλόβαν.