Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε ο ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις συναντήσεις του με τον γέροντα Παΐσιο.

Μιλώντας στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού, εκμυστηρεύτηκε πως έχει συναντήσει τον γέροντα τρεις φορές, ενώ μίλησε και για το πώς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της πατρότητας.

Είχατε συναντηθεί με τον γέροντα Παΐσιο. Όταν φύγατε από εκείνον, πώς νιώθατε;

Έχω συναντήσει τον γέροντα Παΐσιο τρεις φορές. Μια φορά είχα πάει κάποιους τυφλούς φίλους, που τους συνόδευα στο Άγιο Όρος και είχαμε πάει στην καλύβα του και δύο φορές τον είχα συναντήσει μόνος μου.

Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση, είναι αυτή η ηρεμία και η ταπεινότητα στο βλέμμα, η οποία είχε να κάνει με μια φωτεινή ψυχή, αλλά με εντυπωσίασαν και τα λόγια που είπε σε αυτούς τους φίλους μου, οι οποίοι μπορεί να μην είχαν την όρασή τους αλλά είχαν τόσα άλλα πλούτη μέσα τους και σαν να τα ένιωσε ο γέροντας. Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους χωρίς να γνωρίζονται.

Μπαμπάς θα θέλατε να γίνετε;

Όχι, δεν μου έχει λείψει το να γίνω μπαμπάς. Αγαπώ πάρα πολύ τα παιδιά, ωστόσο θεωρώ ότι είναι μια τεράστια ευθύνη, ειδικά αυτή την εποχή. Πρέπει πια να προσέχει κανείς, το παραμικρό.

Αυτό λοιπόν όλο, με έχει τρομάξει σε σχέση με το πώς τα μεγαλώνουμε και τι θα είναι η επόμενη γενιά τελικά. Πιθανόν αν κάποια στιγμή έβλεπα ένα παιδί που έχει κάποια ανάγκη, να το υιοθετούσα για να του προσφέρω μια καλύτερη ζωή. Για το κομμάτι της προσφοράς, όχι για να νιώσω εγώ πατέρας.