Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα των Άγριων Μελισσών. Η αγαπημένη σειρά εποχής επιστρέφει τον Σεπτέμβρη στις οθόνες μας και οι προετοιμασίες έχουν πάρει «φωτιά».

Η πρώτη συνάντηση:

Οι αδελφές Σταμίρη ήταν από τις πρώτες που επέστρεψαν στο Διαφάνι για τις ανάγκες των γυ­ρισμάτων. Επίσης, στο χωριό βρέθηκαν ξα­νά και ο Αναστάσης Ροϊλός, ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ο Βαγ­γέλης Αλεξανδρής, η Αμαλία Καβάλη, ο Κωνσταντίνος Δανίκας, αλλά και ο μικρός Σπύρος Ντούγιας. Παράλληλα, έγιναν και κά­ποια γυρίσματα στη Λέρο, εκεί όπου θα βρεθούν εξόριστοι ο Λάμπρος (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), ο Προκόπης (Γιώργος Ηλιόπουλος) και ο Μπάμπης (Γιάννης Βασιλώττος).

Τα νέα πρόσωπα που θα αναστατώσουν το Διαφάνι:

Ο Αιμίλιος Χειλάκης έκανε ήδη εντυπωσιακή εμφάνιση στο τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου. Θα υποδυθεί τον Ακύλα Μεγαρίτη, αδελφό του Αχιλλέα, ο οποίος βγαίνει από τη φυλακή διψασμένος για εκδίκηση. Ο συγκεκριμένος ήρωας αναμένεται να ταράξει για τα καλά τα νερά, αφού έχει άριστες σχέσεις με το χουντικό καθεστώς και στη στη σκοτεινή περίοδο που ξεκινά, θα λειτουργεί από θέση ισχύος. Ο άνθρωπος που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, δεν είναι άλλος από τον Μελέτη.

Σημαντικό ρόλο όμως θα παίξει και η σύζυγός του Ζωή, την ο­ποία θα υποδυθεί η Μαρκέλλα Γιαννάτου. Πρόκειται για μια γυναίκα που κρύβει επίσης ένα σκοτεινό παρελθόν, το οποίο θα ξεδιπλώνεται καθώς θα προ­χωρούν οι εξελίξεις. Ένας από τους νέους ρόλους που αναμέ­νεται να συζητηθούν πολύ είναι και αστός του Ζάχου, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Νίκος Κουρής. Ο πρώην αρραβωνιαστικός της Ελένης επιστρέφει στο Διαφάνι σε μια δύσκολη περίοδο για εκείνη. Ο σύζυγός της, Λάμπρος, βρίσκε­ται στην εξορία κι εκείνη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ο Ζάχος θα σταθεί στο πλευρό της, όπως και στο παρελθόν, το γεγονός όμως ότι δεν την έχει ξεπεράσει ποτέ ίσως και να σταθεί αφορμή για να μπερδευτούν αρκετά τα πράγματα.

Ήρθε για να μείνει στο Διαφάνι και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, που θα υποδυθεί τον εκδότη της εφημερίδας «Ηχώ της Θεσσα­λίας», Πέτρο Ορφανίδη. Έναν ά­ντρα που θα επηρεάσει αρκετά τη ζωή της Ασημίνας, η οποία προ­σπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της μετά το χωρισμό της από τον Νικηφόρο. Όπως μαθαί­νουμε δε, στον τρίτο κύκλο της σειράς αναμένεται να μπουν συ­νολικά 10-12 νέοι ήρωες.

Το Διαφάνι θα διανύσει την πιο σκοτεινή του περίοδο, ενώ το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 θα φέρει για μία ακό­μη φορά μεγάλες ανατροπές στις ζωές όλων των ηρώων. Κι όλα αυτά αμέσως μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις του δεύτερου κύκλου, που συγκλόνισαν όλο το χωριό. Πόσο εύκολο θα είναι για τις τρεις αδελφές να βρουν την ευτυχία που τους στέρησαν η μοίρα και οι επιλογές τους; Τι επιφυλάσσει το μέλ­λον για τους Σεβαστούς, μια οικογένεια διαλυμένη και σκορπι­σμένη πια; Επίσης, υπάρχει κι ένα έγκλημα που ακόμα αποζητά εκτός από δικαίωση και τιμωρία, ενώ ένας θάνατος φέρνει δίψα για εκδίκηση.