Η Εθνική Ελλάδας, που έχει τρελάνει όλον τον κόσμο με τις μαγικές εμφανίσεις της στο Τόκιο, επικράτησε δεύτερη φορά της Ουγγαρίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και προκρίθηκε πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό.

Η γαλανόλευκη περιμένει τον αντίπαλό της (Ισπανία ή Σερβία) για το χρυσό μετάλλιο και ο Θοδωρής Βλάχος μετά το τέλος του ημιτελικού ξέσπασε για την τεράστια επιτυχία της Ελλάδας.

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ξέσπασε σε κλάματα μετά τη λήξη του ματς με την Ουγγαρία, τόνισε ότι το έργο της εθνικής ομάδας δεν τελείωσε ακόμη, ενώ αναφέρθηκε και στις δύσκολες ώρες που περνούν οι Έλληνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Ζούμε το όνειρο μας, τη στιγμή που στη χώρα μας έχουν χαθεί περιουσίες. Δεν συγκρίνω συναισθήματα. Όπως είπα και πριν, κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Με τη φωτιά δεν μπορεί να βοηθήσει κανένας, επιτρέψτε μας να είμαστε χαρούμενοι. Αυτήν τη στιγμή την περίμενε το πόλο χρόνια.

Είμαι σε αυτήν την ομάδα 7 χρόνια και έχουμε βρεθεί σε αυτήν τη θέση 3 ή 4 φορές, ήταν το απωθημένο μου να ζήσω μια τέτοια στιγμή. Τι να πω; Πιστεύω ότι δεν τελειώσαμε, θέλουμε να σηκώσουμε το χρυσό και να ακουστεί ο εθνικός ύμνος».