Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ εισήχθη εκ νέου ο 16χρονος Νικόλας που, πριν από δέκα ημέρες, είχε τραυματιστεί όταν έκανε βουτιά στη θάλασσα, στα Φαλάσαρνα Χανίων, με αποτέλεσμα να μην αισθάνεται τα πόδια του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο νεαρός, μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, παρέμενε νοσηλευόμενος στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μέχρι σήμερα το πρωί, οπότε οι θεράποντες γιατροί έκριναν αναγκαία την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, ο 16χρονος παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού (πνευμονία), με υψηλό πυρετό, η οποία επέφερε το σηπτικό σοκ και οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση να τον μεταφέρουν ξανά στη ΜΕΘ, όπου παραμένει με μηχανικό αερισμό. Ήδη, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η υγεία του παρουσιάζει βελτίωση.

Ερωτηθείς σχετικά με την μετεγχειρητική πορεία και την εξέλιξη της υγείας του αναφορικά με την κινητικότητα στα κάτω άκρα του, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γίνει εκτίμηση.