Η φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, στη νέα εποχή, που οι ιδιοκτήτες των EV μοντέλων επιθυμούν υψηλές παροχές υπηρεσιών στην φόρτιση του οχήματος τους, χωρίς χρονοτριβές και με τον πιο οικονομικό τρόπο. Σήμερα, η Mercedes-Benz Ελλάς, παράλληλα με το λανσάρισμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, μεριμνά ήδη για την ηλεκτρική φόρτιση των μοντέλων της, και για αυτό το λόγο και αναπτύσσει διαρκώς τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της.

Έτσι, οι πελάτες της  που ήδη έχουν στην κατοχή τους ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Mercedes-ΕQ, smart-EQ ή ένα plug-in hybrid μοντέλο της Mercedes-Benz μπορούν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη που προσφέρει η συνεργασία της γερμανικής φίρμας με την Elpedison όπου μέσω  του προνομιακού προγράμματος DriveGreen Welcome έχουν σημαντικά και πολλαπλά οφέλη.

Μεταξύ αυτών, η επιδότηση της Mercedes-Benz Ελλάς για την αγορά ενός «έξυπνου» (intelligent) φορτιστή. Παράλληλα, καλύπτει τις ανάγκες φόρτισης της EQA στο σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο, επιδοτώντας την ηλεκτρική ενέργεια (εφόσον οι πελάτες διαθέτουν οικιακό μετρητή ρεύματος & έχουν συνάψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την Elpedison).  Τέλος, οι πελάτες που θα επιλέξουν την EQA σε οποιαδήποτε έκδοσή της, θα έχουν στη διάθεσή τους μία δωροεπιταγή αξίας 150€ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge.

Με το Mercedes me Charge, έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 175.000 σημεία φόρτισης AC και DC στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα 71 σημεία φόρτισης, 3 εκ των οποίων είναι ταχυφορτιστές (DC) και με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Με την εγγραφή τους στο Mercedes me Charge, οι πελάτες επωφελούνται από μία ενιαία & σταθερή τιμολόγηση.