Η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει μέσα σε μια δεκαετία, κατά 54% τους θανάτους στους δρόμους! Πρόκειται για ένα επίτευγμα, μιας και είναι το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ, που ξεπέρασε τον Ευρωπαϊκό στόχο, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2020: η Ελλάδα με μείωση κατά 54%. Μάλιστα, το ETSC, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών  ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα είναι η νικήτρια χώρα του 2021 ETSC Road Safety Performance Index Award, η οποία βραβεύεται για τις εξαιρετικές προσπάθειες που κατέβαλε για να βελτιώσει την οδική ασφάλεια στη χώρα.

Η Πορτογαλία, Κροατία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Σλοβενία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία, η Δανία, η Αυστρία και η Ουγγαρία κατόρθωσαν μία μείωση άνω του 37%, μέσου όρου της ΕΕ, ενώ άλλες χώρες δεν παρουσίασαν την ίδια πρόοδο. Η Ολλανδία είχε τη χαμηλότερη μείωση στους θανάτους κατά 5% και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 14% τα τελευταία 10 χρόνια.

Επίσης, το 2020, οι θάνατοι από τροχαία συμβάντα στην ΕΕ αριθμούσαν 4.000 λιγότερους από την προηγούμενη χρονιά. Σαφώς, η πρωτόγνωρη ετήσια μείωση των εν λόγω θανάτων κατά 17% οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του Covid-19.

Σαφώς, σημαντικό ρόλο, στο εγγύς μέλλον, που θα συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θα είναι η αλλαγή νοοτροπίας στους δρόμους, η ανανέωση του στόλου με ασφαλέστερα, άρα και νεότερα και πιο σύγχρονα αυτοκίνητα με περισσότερο συστήματα ασφαλείας, η βελτίωση του οδικού δικτύου – κυρίως στην επαρχία  - η μείωση των ταχυτήτων στις αστικές οδούς ( εκεί, όπου σημειώνονται και τα περισσότερα θύματα των τροχαίων) κ.α.

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από