Η Opel έχει μια ισχυρή παρουσία στην κατηγορία των SUV και πλέον, δίνει το παρόν ακόμη πιο δυναμική με το νέο Grandland , που υιοθετεί νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, ενώ, ξεχωρίζει για τις καινοτόμες τεχνολογίες που φέρει τόσο σε επίπεδο άνεσης όσο και ασφάλειας.  Το νέο Grandland υιοθετεί το Opel Vizor, το νέο ‘πρόσωπο’ της μάρκας. Μεταξύ των νέων καινοτόμων λειτουργιών ξεχωρίζουμε τα‘διαισθητικά’ χειριστήρια, με το αμιγώς ψηφιακό Pure Panel. Το νέο πάνελ αποτελείται από δύο οθόνες , την κεντρική οθόνη αφής 10” που είναι προσανατολισμένη στον οδηγό, ο οποίος μπορεί να συγκεντρώνεται στην οδήγηση,  χωρίς η προσοχή του να διασπάται από το δρόμο και μια δεύτερη που προβάλλει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την οδήγηση, την ασφάλεια, την οικονομία κ.α.

Η ναυαρχίδα της Opel στην κατηγορία SUV έχει μια πλειάδα συστημάτων υποστήριξης, όπως με τον σύστημα φωτισμού adaptive IntelliLux LED® Pixel Light με συνολικά 168 στοιχεία LED. Επίσης, λανσάρει για πρώτηο φορά το σύστημα Night Vision, που γιορτάζει την πρεμιέρα του στην Opel. Το σύστημα ανιχνεύει πεζούς και ζώα στο σκοτάδι, σε απόσταση έως 100 m και προειδοποιεί τον οδηγό.

Για περισσότερη ασφάλεια το νέο Grandland φέρει το νέο σύστημα Highway Integration Assist που δουλειά του είναι να διατηρεί στη μέση της λωρίδας το όχημα,  έχοντας την κατάλληλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Επίσης, στα νέα συστήματα ξεχωρίζει η πανοραμική κάμερα 360-μοιρών που διευκολύνει τους ελιγμούς μέσω εμπρός και πίσω κάμερας, το automatic parking assistant που αναγνωρίζει διαμήκεις και κάθετους χώρους στάθμευσης και κατευθύνει αυτόματα το Grandland με τους κατάλληλους ελιγμού και το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (blind spot warning system).

Η Opel ενισχύει με εξηλεκτρισμένες εκδόσεις και το νέο Grandland, όπως το νέο plug-in hybrid «πακέτο» ενώ, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εμπρόσθιας κίνησης (FWD) και ηλεκτρικής τετρακίνησης (AWD).