Tην επιθετική και προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδας συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακόμα και μπροστά στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε εχτές μαζί της, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, υποστήριξε ότι στο Αιγαίο συνεχίζονται οι παράνομες επαναπροωθήσεις που είναι εναντίον τους διεθνούς δικαίου και των συνειδήσεων.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία διατηρεί νηφάλια στάση για να διατηρηθεί η θετική ατζέντα.

Ως προς τις σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε., ο Ερντογάν είπε ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική. Για τις σχέσεις Άγκυρας – Βερολίνου, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα αναπτυχθούν με συνετή και στρατηγική προοπτική.

Επίσκεψη Κιράν στην Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή βρέθηκε εχθές ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.   Ο Τούρκος αξιωματούχος επισκέφθηκε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και το Γενί Τζαμί.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε: «Συναντήθηκα με εκπροσώπους της Τουρκικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας. Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο “ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο”».

Στην Κομοτηνή ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον πρόξενο κ. Μουράτ Ομέρογλου και τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής, κ. Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Σε δήλωσή του μπροστά στο προξενείο ανέφερε πως «είμαστε στην Κομοτηνή, μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη».

Σήμερα ο κ. Κιράν θα επισκεφθεί την Ξάνθη και αργότερα το Διδυμότειχο από όπου οδικώς θα επιστρέψει στην Τουρκία.